Κεμπέκ: 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

ÍÁÕÐËÉÏ-Äåéãìáôïëçðôéêïýò ðñïëçðôéêïýò åëÝã÷ïõò ãéá ôïí Covid -19 óôïõò êáôïßêïõò ôïõ äÞìïõ ÍáõðëéÝùí ðñáãìáôïðïßçóå ç ÊéíçôÞ ÏìÜäá Õãåßáò ôïõ ÅÏÄÕ óôçí Áñãïëßäá. (Eurokinissi-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Ο Καναδάς και συγκεκριμένα η επαρχία του Κεμπέκ επιβεβαίωσε από τη Δευτέρα 15 περιστατικά μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η αρμόδια υπηρεσία υγείας στην ίδια επαρχία.
Περίπου είκοσι κομητείες, στις οποίες η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, ανέφεραν πρόσφατα ξεσπάσματα της μεταδιδόμενης ασθένειας, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 230 ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης κυρίως στην Ευρώπη.
Ο Καναδάς επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα πρώτα δύο περιστατικά μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων στη χώρα, μετά την ανακοίνωση των αρχών στο Κεμπέκ ότι διερευνούν 17 ύποπτα περιστατικά.
Η ευλογιά των πιθήκων είναι μία σπάνια μεταδιδόμενη μόλυνση που είναι παρόμοια με την ευλογιά των ανθρώπων, αλλά ηπιότερης μορφής. Η ασθένεια καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τη δεκαετία του 1970.

Προηγούμενο άρθροΟ ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά γνωστό αντιηλιακό
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απίστευτο επεισόδιο με όπλα μεταξύ νεαρών στην Άνω Πόλη