Επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές τις επόμενες ημέρες, λόγω του καθολικού Πάσχα, καθώς θα είναι ημέρες ειδικής τραπεζικής αργίας.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές θα ισχύσουν από Παρασκευή 29 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, μέχρι και την Δευτέρα 1η Απριλίου, που είναι η Δευτέρα του καθολικού Πάσχα.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι διατραπεζικές συναλλαγές που θα γίνουν από σήμερα, Πέμπτη, μετά τις 17:00 μ.μ δεν θα φανούν μέχρι έξι μέρες μετά, δηλαδή στις 3 Απριλίου. Όλες οι συναλλαγές που θα γίνουν μέσα σε αυτές τις ημέρες θα καταχωρηθούν στην τράπεζα με ημερομηνία 2 Απριλίου δηλαδή την επόμενη εργάσιμη.

Από την ειδική τραπεζική αργία λόγω του καθολικού Πάσχα θα επηρεαστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-EΦΚΑ, και η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων. Νέα ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 2 Απριλίου.

Ειδικότερα παρατείνει την καταβολή των παρακάτω:
των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου Τομέα μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2024,
τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων (ιδιωτικός τομέας) και οικοδομοτεχνικών έργων μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2024,
τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου 2024 και αντίστοιχων δόσεων εκκαθάρισης εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και
δόσεων εκκαθάρισης εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο π. Ο.Γ.Α.,
ασφαλιστικών εισφορών προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης κ.λπ με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 29η Μαρτίου 2024 και
δόσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών και ρυθμίσεων του Μαρτίου 2024.
Ανοιχτές οι τράπεζες
Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό.

Σε ό,τι αφορά την διατραπεζική αργία συναλλαγών ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος, τις εταιρείες του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., καθώς και τις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

Πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες) που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και εταιρείες πρακτορείας απαιτήσεων.
Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

 

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Διερεύνησης Ατυχημάτων
Επόμενο άρθρο17χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο