Πτώση κομματιών σοβά, οροφές που στάζουν, ταβάνια που πέφτουν…

Για την απουσία της Πολιτείας και την παραμέληση των δημοσίων υποδομών, όπως αυτή παρατηρείται και στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω Λυκείου, Συμέλα Ελευθεριάδου.
«Εδώ πέρα έχουμε μια περίπτωση ακόμα της εγκατάλειψης της Πολιτείας σε ότι αφορά το δημόσιο σχολείο. Το σχολείο μας είναι ένα κτήριο που μετρά 40 χρόνια. Υπήρξαν από την αρχή κάποιες αστοχίες, ωστόσο λειτουργούσε ως Πολυκλαδικό Λύκειο και είχε καταλήξει να είναι όχι απλά ένα εκπαιδευτήριο, αλλά ένας πολιτιστικός χώρος που εξυπηρετούσε ομάδες, συλλόγους και άλλα σχολεία όχι μόνο από την Κατερίνη, αλλά από ολόκληρο το νομό Πιερίας. Ένα πραγματικό στολίδι!», ανέφερε αρχικά.
«Εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, άρχισαν τα προβλήματα να εμφανίζονται. Τα τελευταία 5 χρόνια η κατάσταση είναι απωθητική, μόνο εκπαιδευτήριο δε θυμίζει η εικόνα του(…) Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνονταν πολλές εκδηλώσεις, μέχρι και σύνδεση με κοσμοναύτη πτήση που ήταν σε τροχιά γύρω από τη Γη», συμπλήρωσε.
Παρακάτω, η κ. Ελευθεριάδου πρόσθεσε:
«Δε πέφτουν μόνο επιχρίσματα σε αυτή την αίθουσα, πέφτουν πλέον και κομμάτια τσιμέντου από τα δοκάρια! Έχουν κλειδωθεί οριστικά η αίθουσα Πληροφορικής, η αίθουσα Φυσικής. Αλλά και στις απλές αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Μούχλα παντού, πέφτουν επιχρίσματα από το ταβάνι. Στο διπλανό Λύκειο έπεσε ολόκληρο κομμάτι σοβά. Ευτυχώς σε όλα τα παραπάνω δεν ήταν τα παιδιά μέσα».
Αναφορικά με την κοινοποίηση του ζητήματος στην Πολιτεία, η κ. Ελευθεριάδου είπε:
«Τον Μάϊο του 2022 είχαμε στείλει μία επιστολή, ο σύλλογος του 5ου Γυμνασίου, είχαμε και στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και στις κτηριακές εγκαταστάσεις Α.Ε., με κοινοποίηση και στην εισαγγελία της Κατερίνης(…) Δε ζητάμε πολυτέλειες για το σχολείο μας. Ζητάμε τα αυτονόητα πλέον»
«Ο κ. Πέτσας, σε ερώτηση βουλευτή, απάντησε ότι είχε ενημερωθεί από το δήμο Κατερίνης ότι όλες οι επείγουσες εργασίες είχαν γίνει. Απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Καμία εργασία δεν είχε γίνει τότε που απαντούσε ο κ. Πέτσας(…) Βασίστηκε σε έγγραφο του δήμου Κατερίνης. Εργασίες γίνανε τον Οκτώβρη, μετά από εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων(…) Μετά από δύο μήνες, η υγρασία έχει ήδη ακυρώσει ότι έγινε τον Οκτώβρη», επισήμανε, σχετικά με την αντιμετώπιση από την πλευρά του κράτους.
Τέλος, για την τωρινή κατάσταση τόνισε:
«Η κατάσταση είναι ίδια, όπως και πέρσι. Ειλικρινά, αυτό το σχολείο, όχι δε λειτουργεί εύρυθμα. Η διευθύντρια συνεννοήθηκε με τη διευθύντρια Β’ βάθμιας γιατί έσταζε η οροφή για να κάνουν τα παιδιά τηλεκπαίδευση. Δόθηκε μια κάποια λύση, αλλά εδώ φτάσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τηλεπαίδευση γιατί δε μπορούμε να φτιάξουμε τη στέγη, και μάλιστα σε δημόσιο σχολείο».

Προηγούμενο άρθροΚαθησυχαστικός για τη βόρεια Ελλάδα ο σεισμολόγος Ρ. Καπούτο: «Απίθανο να δούμε σεισμό αντίστοιχου μεγέθους με αυτόν της Τουρκίας –Συρίας»
Επόμενο άρθροΚαιρός: Πού θα χιονίσει σήμερα – Το νέο δελτίο της ΕΜΥ