
«Ποιο μέτρο δημόσιας υγείας πάρθηκε ώστε να περιοριστεί η ανάγκη είτε για εκτεταμένα, είτε για παρατεταμένα σε χρονική διάρκεια lockdown;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο γιατρός, επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.
«Eίναι ειρωνεία να συζητάμε για έγκαιρα lockdown, όταν είμαστε σε lockdown από το Νοέμβριο…Το lockdown αποτελεί καταστροφή της δημόσιας υγείας, τόνισε».
«Είναι πάρα πολύ πιθανό, για να μη πω βέβαιο, ότι ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας συνολικά έχει μεγαλύτερη βλάβη για τη δημόσια υγεία του πληθυσμού απ’ ό,τι όφελος. Έχουμε προκαλέσει περισσότερες βλάβες από τα μέτρα, παρά από το τι έχει προκαλέσει ή θα προκαλούσε ο ιός αν παίρναμε λιγότερο οριζόντια μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα τονίζοντας ότι υποβαθμίζεται σε τεράστιο βαθμό η ποιότητα της ζωής τους. Ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες ζουν υπό στρεσογόνες συνθήκες, ακραίας κοινωνικής πίεσης, λόγω των μέτρων.
Ακούστε όλα όσα δήλωσε στον παρακάτω σύνδεσμο: