Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στα σχολεία της Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μαθητών ΑΜΕΑπου φοιτούν στα σχολεία της Καλαμαράς, κατάφερε με συστηματική και στοχευμένη δουλειά να εντάξει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», (απ΄ όπου δυστυχώς θα πάρει μόνο 50.000 ευρώ), το έργο «Κατασκευή́ ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», συνολικού προϋπολογισμού 435.070,96 € .

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν ράμπες σε 20 σχολικά κτίρια που δεν διαθέτουν σήμερα, σε 3 νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά και 6 Γυμνάσια/Λύκεια (8ο, 22ο και 27ο Νηπιαγωγεία, 3ο, 4ο–15ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 18ο, 20ο Δημοτικά και 1ο ,2ο, 3ο, 6ο Γυμνάσια /Λύκεια, 4ο – 5ο Λύκειο και 9ο Γυμνάσιο) διευκολύνοντας τα ΑΜΕΑ κατά την πρόσβασή τους στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στους χώρους υγιεινής των σχολείων.

Μάλιστα, σε όσα σχολεία υπάρχουν ήδη ράμπες, αυτές θα προσαρμοστούν με τις προβλεπόμενες κλίσεις της ισχύουσας νομοθεσίας..

Δήλωση Δημάρχου

«Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε πως το μέλλον ανήκει στη νεολαία αλλά όχι μόνο στα λόγια. Οι σχολικές μονάδες αποτελούν προτεραιότητα και όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται το ίδιο. Καθήκον μας να προσπαθούμε συνεχώς και αδιαλείπτως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, πολύ περισσότερο μάλιστα να μεριμνούμε για τους συμπολίτες μας με ειδικές δεξιότητες, αλλά και ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα σχολεία της Καλαμαριάς. Δεν είναι τυχαίο ότι, μέσα σε ένα χρόνο διοίκησης έλαβαν χώρα πολλά ακόμη έργα, μικρά και μεγάλα που αφορούν σε σχολεία όπως, σχολικές αυλές, αλλαγές λεβήτων, ενεργειακές αναβαθμίσεις, πρωτοβάθμιος στατικός έλεγχος, συντηρήσεις, μικρές και μεγάλες».

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Ανακοίνωση τύπου για τις δηλώσεις Γεωργιάδη αναφορικά με τις άστοχες κυβερνητικές προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας
Επόμενο άρθροΦωτιά στο Πικέρμι