«Καταρρέει» το ΕΣΥ: Πάνω απο 2.500 υγειονομικοί νοσούν – Φεύγουν τα πρώτα φύλλα πορείας για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Σε «καραντίνα» τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας των χιλιάδων κρουσμάτων σε υγειονομικούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ περίπου 2.500 γιατροί και νοσηλευτές έχουν εντοπιστεί θετικοί ενώ φυσικά υπάρχει και η έλλειψη των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή και οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν τα νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο η κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά την επιστροφή τους, δρομολογεί τώρα την επίταξη των υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς με τα πρώτα φύλλα πορείας να φεύγουν από σήμερα.

Ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι γιατροί από το Νοσοκομείο Σερρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται εδώ και καιρό το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς λόγω εργασιακής κόπωσης και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, έχουν ήδη παραιτηθεί 11 γιατροί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με πιο πρόσφατο έναν πνευμονολόγο, ο οποίος έχει καταθέσει τα χαρτιά παραίτησης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Σερρών Βαγγέλη Παπαμιχάλης, το… ντόμινο αναμένεται να συνεχιστεί. «Στις πόσες παραιτήσεις θα καταλάβουν σε αυτό το νοσοκομείο και στην Υγειονομική Περιφέρεια ότι υπάρχει πρόβλημα;» διερωτάται.

 

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή: Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες
Επόμενο άρθροΚανονικά λειτουργούν από σήμερα 7/1 τα δικαστήρια