Κατάπτυστες οι αναφορές του κρατικού ιδρύματος ιστορίας της Τουρκίας για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 – Ν. Χειλαδάκης στον Focus FM – ΗΧΗΤΙΚΟ

Κατάπτυστες οι αναφορές του κρατικού ιδρύματος ιστορίας της Τουρκίας για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Focus FM 103.6 ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και Τουρκολόγος, Νίκος Χειλαδάκης, το εν λόγω ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ, μιλά για μια ανταρσία εγκληματιών, δολοφόνων, και φοροφυγάδων. «Οι επαναστάτες του 1821 χαρακτηρίζονται ως φοροφυγάδες, ότι έκαναν δηλαδή την επανάσταση για να μη πληρώνουν τους φόρους», σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας, μιλώντας για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος, για την αλλαγή του κεντρικού τραπεζίτη που προκάλεσε ένα μίνι-κραχ στο χρηματιστήριο αλλά και για το κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας. «Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ δύσκολη και εκρηκτική κατάσταση. Σήμερα, όμως, αρχίζει το 7ο έκτακτο συνέδριο του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ελπίζει με αυτό το συνέδριο να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση που έχει επικρατήσει» υπογράμμισε ο κ. Χειλαδάκης.

Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν περιμένει τίποτα το σημαντικό. «Βασικό ρόλο παίζουν οι ιδιαίτεροι δεσμοί που έχει η κ. Μέρκελ με τον κ. Ερντογάν» είπε υπενθυμίζοντας ότι στην προηγούμενη Σύνοδο η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αποτρέψει κάθε συζήτηση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ακούστε όσα είπε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Ανακοίνωση για τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα με δράστες ισλαμιστές “πρόσφυγες” σε δυτικές χώρες
Επόμενο άρθροΠροφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τρεις γυναίκες