«Καταλάβαμε τη Μαριούπολη!» είπε ο Σοϊγκού στον Βλαντιμίρ Πούτιν – Ασφυκτική πολιορκία από τους Ρώσους στο “Azovstal”

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι στρατιωτιοκές δυνάμεις της χώρας και οι μονάδες των αυτονομιστών της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» κατέλαβαν τη Μαριούπολη!

Στην αναφορά του προς τον Ρώσο πρόεδρο ο Σοϊγκού τόνισε επίσης ότι  παραμένουν περίπου 2.000 Ουκρανοί μαχητές στους χώρους της χαλυβουργίας Azovstal.

«Η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, μας επιτρέπει να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε την τάξη, να επιστρέψει ο πληθυσμός και να αποκατασταθεί η ειρηνική ζωή. Όσο για εκείνους που κατέφυγαν στο εργοστάσιο Azovstal και έχουν μπλοκαριστεί εκεί και σε ολόκληρη την περίμετρο, χρειαζόμαστε περίπου τρεις με τέσσερις μέρες για να ολοκληρώσουμε κι αυτή την αποστολή», δήλωσε χρακτηριστικά ο Σοϊγκού.

όπως μεταδίσει το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διοαταγή για ματαίωση της εφόδου στη βιομηχανική ζώνη της Μαριούπολης.

«Πρέπει να σκεφτούμε τις ζωές και την υγεία των στρατιωτών και των αξιωματικών μας. Δεν υπάρχει ανάγκη να συρθούν σε αυτές τις κατακόμβες, να συρθούν στα υπόγεια αυτών των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Αποκλείστε αυτή τη βιομηχανική ζώνη ώστε να μην περνά ούτε μύγα. Πείτε για άλλη μια φορά σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα τους να το κάνουν. Η ρωσική πλευρά εγγυάται τις ζωές τους και την αξιοπρεπή τους μεταχείριση σύμφωνα με τη σχετική διεθνή νομοθεσία», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος

Προηγούμενο άρθροΘύμα μαστροπών 28χρονη.-Την κρατούσαν κλειδωμένη και την εξέδιδαν επί 2 χρόνια
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 38χρονος μετά από αγώνα μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο