Κατακεραυνώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τον Α. Γεωργιάδη : «Δεν υπάρχει καν μονάδα λιγνίτη στην Καρδιά Αμυνταίου, είσαι αδιάβαστος»

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης απαντώντας στα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τον λιγνίτη τον χαρακτήρισε αδιάβαστο, ενώ αναφέρθηκε και σε καρτέλ ενέργειας το οποίο παίζει κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Ο κος Αδαμίδης κατήγγειλε ότι τέσσερις εταιρείες κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για τις αυξήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο OPEN ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, «τέσσερις εταιρείες διαχειρίζονται τα ενεργειακά ζητήματα. Κερδοσκοπούν και αδιαφορούν για την έκρηξη των τιμών αφού τη ρήτρα αναπροσαρμογής την πληρώνουν οι καταναλωτές».
Μάλιστα επεσήμανε ότι το κόστος της λιγνιτικής μεγαβατώρας είναι 140 ευρώ, οι πάροχοι την αγοράζουν με 330 ευρώ, οπότε είναι αδύνατο να την πουλήσουν προς 60 ευρώ στον καταναλωτή.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε ότι οι λιγνιτικές μονάδες λειτουργούν στο φουλ εκτός από μια στην Καρδιά Αμυνταίου, τον χαρακτήρισε «αδιάβαστο» αφού δεν ξέρει καν ότι δεν υπάρχει μονάδα στην Καρδιά Αμυνταίου.
Όπως είπε οι λιγνιτικές μονάδες δεν έκλεισαν το 2018 αλλά οι δυο ΑΗΣ Αμυνταίου το 2020 και τέσσερις ΑΗΣ Καρδιάς το 2021. Από τις οκτώ λιγνιτικές μονάδες που διαθέτουμε σήμερα, επτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν παράγοντες 2.400 μεγαβατώρες τη στιγμή που η ζήτηση ακόμα και στην κρίση δεν ξεπερνά τις 1.600 μεγαβατώρες.

Προηγούμενο άρθροΤσερνομπίλ: Σοβαρός κίνδυνος διαρροής ραδιενεργών ουσιών μετά την διακοπή στην παροχή ενέργειας
Επόμενο άρθροΠροβλήματα υδροδότησης αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης