Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο της κυβερνοεπίθεσης τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο έχοντας σημάνει συναγερμό στνη ιταλική Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ACN), καθώς χιλιάδες servers σε όλο τον πλανήτη έχουν πέσει θύματα επίθεσης «ransomware».

Η προειδοποίηση αφορά ένα συγκεκριμένο τύπο κακόβουλου λογισμικού που απαιτεί χρηματικά λύτρα από τα θύματα και ο γενικός διευθυντής του ACN Roberto Baldoni είπε ότι η επίθεση είχε στόχο να εκμεταλλευτεί μια ευπάθεια λογισμικού, προσθέτοντας ότι ήταν επίθεση μεγάλης κλίμακας.
Οι διακομιστές υπολογιστών παραβιάστηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο το ANC.
Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί πιθανότατα επηρεάστηκαν και πολλοί άλλοι προειδοποιήθηκαν να λάβουν μέτρα για να αποφύγουν τον αποκλεισμό των συστημάτων τους.
Οι πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο Διαδίκτυο νωρίτερα την Κυριακή, αλλά τα δύο προβλήματα φαίνεται να μην σχετίζονται μεταξύ τους.
Αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αξιολογούν τον αντίκτυπο των αναφερόμενων περιστατικών.

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη:Εικόνες ντροπής στο 5ο ΓΕΛ // ΒΙΝΤΕΟ -ΕΙΚΟΝΕΣ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μπήκαν σε δημοτικό σχολείο να κλέψουν αλλά πιάστηκαν στα πράσα