Ανήκουστα πράγματα φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Στέφανος Δαμιανίδης για την κατάσταση της καρδιοχειρουργικήςκλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διέδωσε μέσω του FOCUS FM 103.6, ασφαλείς πληροφορίες από γιατρό του νοσοκομείου κάνουν λόγο για “παρουσία μόνο μίας αναισθησιολόγου σε ολόκληρη την κλινική!”.

Η προφανής έλλειψη προσωπικού φέρνει μια χιονοστιβάδα προβλημάτων, τα οποία και θα αναλυθούν παρακάτω, ενδεικτικά της συνεχούς υποβάθμισης του ΕΣΥ.

«Η μεγαλύτερη σε όγκο περιστατικών καρδιοχειρουργική κλινική της Βορείου Ελλάδος με έργο 900 χειρουργεία το χρόνο λειτουργεί μόνο με μία αναισθησιολόγο, που αυτή την περίοδο είναι σε αναρρωτική άδεια. Το ωράριο εργασίας είναι εξοντωτικό. Πόσο πια να αντέξουμε;» μετέφερε αρχικά ο γιατός στον Στέφανο Δαμιανίδη και συνέχισε:

«Οι ανάγκες και το πλήθος των ασθενών που καταφεύγει στην κλινική μας είναι τεράστιο. Αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραμένουν στην κλινική έναν ή και περισσότερους μήνες, προκειμένου να χειρουργηθούν, “εκτινάσσοντας” το κόστος μακράς παραμονής. Άλλοι ασθενείς δεν αντέχουν και φέυγουν για τον ιδιωτικό τομέα. Άλλοι πεθαίνουν, χωρίς ποτέ να προφτάσει η σειρά τους για το χειρουργείο»

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δε μπορώ να δεχτώ ότι το Υπουργείο Υγείας δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Θέλουν να διαλύσουν το ΕΣΥ, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Κυβέρνηση εχθρική για τον Έλληνα και τη χώρα. Ντρέπομαι να αντικρύσω τους ασθενείς και να τους ξαναπώ ότι αναβάλλεται το χειρουργείο», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο γιατρός, φανερά αγανακτισμένος από την κατάντια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Παπανικολάου.

Βέβαια, ενδεικτικό των όσων επικρατούν στα ελληνικά νοσοκομεία μετέφερε στον FOCUS FM 103.6 και ο Πατέρας Γεώργιος, ο οποίος βίωσε τη δική του δυσάρεστη εμπειρία έμμεσα, λόγω της υγείας συγγενικού του προσώπου:

«Εδώ και τρεις μήνες ο πατέρας μου είχε κάποια προβλήματα με την καρδιά του, έπαθε δύο σοβαρά εμφράγματα και είχαμε μια απίστευτη ταλαιπωρία στο Ιπποκράτειο, στο ΑΧΕΠΑ. Τελικά καταλήξαμε στο Παπανικολάου, όπου είχαμε στις 13 Φεωρουαρίου ραντεβού για να κάνει επάμβαση bypass σε δύο αρτηρίες»

«Η καρδιά του είναι πάρα πολύ αδύναμη, υπολειτουργεί και αυτό το οποίο συναντήσαμε στο Παπανικολάου είναι πάρα πολύ καλοί γιατροί και πολύ καλό νοσηλευτικό προσωπικό. Τους τιμά και τους ευχαριστώ πάρα πολύ διότι η συμπεριφορά τους σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία είναι άψογη(…) Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το οποίο κάνουν» πρόσθεσε ο Πάτερ Γεώργιος.

«Τέλος του 2022 ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής βγήκε στη σύνταξη και έφυγαν μαζί του άλλοι τρεις γιατροί. Δυστυχώς το κενό που άφησε είναι πάρα πολύ μεγάλο και δε το αναπληρώνουν. Αυτή τη στιγμη το καρρδιοχειρουργικό λειτουργεί με μία αναισθησιολόγο. Μόνο με μία. Εκεί που γινόντουσαν δέκα εγχειρίσεις την ημέρα, επειδή καθημερινά εισάγονται 4-5 άτομα με εμφράγματα συνήθως(…) Κάποιοι πεθαίνουν στο κρεβάτι, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Έχει γίνει αίτημα προς τον διευθυντή του νοσοκομείου, τον κ. Καπραβέλο, αλλά πέρα.. βρέχει», επισήμανε ο πάτερ Γεώργιος.

Προηγούμενο άρθροΚαραμπόλα έξι αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠυροβολισμοί σε σχολείο του Τενεσί στις Η.Π.Α – Αναφορές για θύματα