Καταγγελία-ΣΟΚ! Τι λέει για τον θάνατο της 82χρονης γιαγιάς της η εγγονή της.

Συγκλονιστική καταγγελία ακροάτριας του Focus FM 103,6.

Ακολουθούν όσα είπε στην Εκπομπή «Focus στη 1» η εγγονή της αδικοχαμένης 82χρονης Αναστασία Κάργα, αλλά και η παθολόγος Εύη Κιαγιά, που μας βοήθησε να ερμηνεύσουμε τα ιατρικά έγγραφα της άτυχης ηλικιωμένης!

Α. Κάργα – «Η γιαγιά μου είχε ξεκινήσει αιμοκάθαρση τον Οκτώβριο αλλά έπρεπε να μείνουμε μέσα στην κλινική για να κάνουμε και βιοψία καθώς υπήρχε η υποψία ότι είχε και πολλαπλό μυέλωμα. Στις 21 Νοεμβρίου κάνει την αιμοκάθαρση και ανεβάζει 38 πυρετό. Αυτό και μόνο. Τη βδομάδα που πέρασε, κάθε μέρα rapid test. Έβγαιναν αρνητικά όλα. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, αρνητικό τέστ. Τη Δευτέρα, η γιαγιά θετική με Pcr. Στις 24/11 έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο καθώς δεν μπορούσε να κάνει αιμοκάθαρση σε ιδιωτική κλινική. Η γιαγιά άψογη, απύρετη, χωρίς δύσπνοια, χωρίς βήχα, τίποτα. Την βάζουν σε δωμάτιο Covid με μία κυρία από δίπλα που έβηχε, είχε πυρετό, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Στις 28/11 με παίρνει ο γιατρός και μου λέει πως η γιαγιά είναι κλινικά υγιέστατη. Η αξονική που της έκαναν έδειξε πως ο κορωνοιός πέρασε και δεν την ακούμπησε και πως μπορεί να βγει. Η γιαγιά φεύγει μια χαρά από το νοσοκομείο και ετοιμάζεται να μπει στην κλινική καθώς μπορούσε να κρατήσει και άτομα με ήπια νόσο. 3/12 η γιαγιά έπρεπε να πάει ξανά στο νοσοκομείο να κάνει αιμοκάθαρση και να ξανά γυρίσει στην κλινική. Εκεί όμως, την κρατάνε γιατί κάτι άκουσαν.

5/12 βάζουμε οξυγόνο στη γιαγιά καθώς λέει ότι δεν αισθάνεται πολύ καλά. Εγώ που μιλάω και τη βλέπω όμως από το κινητό, βλέπω ότι μια χαρά και τη βγάζει τη μάσκα της και μιλάμε μαζί και μας χαιρετάει και όλα. 6/11 ανεβάζουν το οξυγόνο της 100%. Μιλάμε τη βλέπω κανονικά. Τη Δευτέρα όλα καλά μέχρι που τη βγάζουν το απόγευμα από την αιμοκάθαρση και είναι χάλια.

Την Πέμπτη με παίρνουν οι γιατροί και μου λένε ότι η γιαγιά έπαθε ανακοπή την ώρα της αιμοκάθαρσης. 21/11 – 10/12 είναι 20 ημέρες τουλάχιστον. Θέλω να ρωτήσω ο κορωνοιός επηρεάζει μόνο τον ένα πνεύμονα; Την γιατρό της που την ρώτησα μου είπε όχι. Δεύτερον, τα νεφρά της ήταν χάλια. Έτσι και ξέφευγε λίγο το κάλιο, το νάτριο .. η γιαγιά μου θα πάθαινε ούτως ή άλλως ανακοπή. Ο κορωνοιός δεν έχει συμπτώματα;

Το πιστοποιητικό θανάτου : Λοίμωξη από SARS-COV-2 Αναπνευστική Ανεπάρκεια – Θάνατος.

Ε. Κιαγιά – Για το πιστοποιητικό θανάτου: Η κατάσταση που προκάλεσε κατευθείαν το θάνατο, ήταν η ανακοπή. Βλέπω ένα πιστοποιητικό θανάτου που γράφει Covid-19 ενώ θα έπρεπε να γράφεται καρδιοαναπνευστική ανακοπή, καρδιακός επιπωματισμός, αιμοπνευμοθώρακας, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Από κάτω, στις αιτίες που συνέβαλλαν στο θάνατο της γυναίκας, θα έπρεπε να αναγράφονται όλες οι αιτίες όπως covid, υπερκαλιαιμία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Η γυναίκα είχε πάρα πολλά προβλήματα εκ των οποίων τα πιο σοβαρά ήταν η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αιμοκαθάρσεις, σακχαρώδης διαβήτης υπό ινσουλίνη, υστερεκτομή, χημειοθεραπείες και τελευταία της είχαν βρει και ένα πάρα πολύ σοβαρό αιματολογικό νόσημα.
Έτσι όπως αναγράφονται οι αιτίες θανάτου, κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνονται και στις στατιστικές υπηρεσίες. Όταν η στατιστική υπηρεσία παίρνει ένα λόγο που οδήγησε κατευθείαν στο θάνατο έναν άνθρωπο σαν covid-19, θα περάσει έτσι.