Διοικήσεις νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες σε γιατρούς, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κάνει νοσοκομειακοί γιατροί στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ με σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι η Ομοσπονδία έχει λάβει καταγγελίες – από μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς από διάφορες περιοχές της χώρας – πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να τούς χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενες “επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες”, τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Έχουμε ως ΟΕΝΓΕ λάβει καταγγελίες από συναδέλφους (μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς) από διάφορες περιοχές της χώρας πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες “απαγορεύσεις”, προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων».

Προηγούμενο άρθρο«Την πατρίδα μ’ έχασα…» 19 Μαΐου – Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων // (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΣτον ανακριτή ο 52χρονος που βίαζε για 18 χρόνια την κόρη του – Εξετάζεται αν είχε κακοποιήσει όλα τα παιδιά του