Καταγγελία – «Μου ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ την κίτρινη κάρτα, μετά από ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ που εμφάνισε ο εμβολιασμένος με 2 δόσεις γιος μου» – Ηχητικό Focus FM

Η κυρία Γιώτα Μουζάκη καταγγέλλει ότι ο 20χρονος γιος της, που αναγκάστηκε -όπως είπε- να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, για να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, ένα μήνα μετά, εμφάνισε συμπτώματα μυοκαρδίτιδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, “μετά από τις διαμαρτυρίες του για έντονο πόνο στο στήθος και χαμηλές τιμές σε πίεση και οξυγόνο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί οι αιματολογικές του έδειξαν ανεβασμένη τροπονίνη, ενδεικτικό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας. Ο 20χρονος Γιάννης, από το παθολογικό, μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να αναφέρονται σε εμφανή παρενέργεια του εμβολίου. Έτσι τον μετάφεραν στη στεφανιαία μονάδα, για περαιτέρω παρακολούθηση”.

Μετά από νοσηλεία λίγων ημερών και τη γνωμάτευση της ήπιας μυοκαρδίτιδας, στην καρδιολογική κλινική που μεταφέρθηκε, ο ειδικευόμενος γιατρός, επέπληξε την κα Μουζάκη, σύμφωνα με την ίδια, για την, όπως ανάφερε, εμμονή της να «χρεώνει» τα συμπτώματα στο εμβόλιο και νευρικά της είπε ότι η μυοκαρδίτιδα οφείλεται σε μία παλινδρόμηση που είχε εμφανίσει ο νεαρός στο παρελθόν λόγω άγχους.

«Έγινα έξαλλη, μίλησα με τον γαστρεντερολόγο του παιδιού μου και μου είπε: Ούτε μία στο εκατομμύριο. Επικοινώνησα και με τον οικογενειακό μας γιατρό κι εκείνος με διαβεβαίωσε ότι αυτό που περνάει ο Γιάννης είναι παρενέργεια του εμβολίου. Επίσης μου είπε χαρακτηριστικά : ΟΧΙ στην Τρίτη δόση. Παρόλα αυτάς, ο ειδικευόμενος γιατρός, επέμενε. Και φυσικά ούτε λόγος για έκδοση κίτρινης κάρτας».

Είπε επίσης ότι “ακόμα και όταν ζήτησε από το γιατρό να της υπογράψει ότι, κάνοντας το παιδί της την τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα έχει πρόβλημα, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά”.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΑΧΕΠΑ εκεί που ο νεαρός εμβολιάστηκε, η γιατρός είπε στην κα Μουζάκη ότι παρενέργειες του εμβολίου σε νεαρές ηλικίες (20-35) θα πρέπει να καταγράφονται ακόμα και μετά από 9 μήνες μετά τη δόση, σύμφωνα όσα ανέφερε.

Τελικά η καταγγέλλουσα κατάφερε να συμπληρώσει η ίδια την κίτρινή κάρτα, ακολουθώντας όπως εξηγεί μια σχετικά απλή διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία – «ΕΜΒΟΛΙΑΣΑΝ τη μητέρα μου για να της ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ τη χημειοθεραπεία της» – Ηχητικό Focus FM
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έργα αύριο στην Περιφερειακή οδό – Δείτε σε ποια σημεία