Καταγγελία στον «αέρα» του Focus FM και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Στ. Δαμιανίδη από την κ. Ελένη Θεοπούλου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35 χρόνια εργασίας ως νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την καταλυτική για τους υγειονομικούς ημερομηνία, την 1η Σεπτεμβρίου, η κ. Θεοπούλου κατέθεσε τον ιατρικό της φάκελο, που περιείχε τα στοιχεία σοβαρής αλλεργίας που αντιμετώπιζε, προκειμένου να απαλλαχθεί από την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Λίγες ημέρες μετά, ο φάκελός της απορρίφθηκε,  έτσι αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο και έκλεισε ραντεβού. Όμως, όπως υποστήριξε, όταν η ίδια πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο την έδιωξαν αφότου είδαν τον ιατρικό της φάκελο. Στη συνέχεια, η κ. Θεοπούλου προέβη σε γραπτή  καταγγελία στην  επιτροπή που εξετάζει αιτήματα για απαλλαγή. Στην τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από ένα και μόνο άτομο, την κ. Παγώνη, όπως σημείωσε. «Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα μαζί της, χαρακτήρισε το πρόβλημά μου ψιλοαλλεργία.Παρόλα αυτά μου είπε ότι έχει ένα φίλο διευθυντή παθολογικής παθολόγο που είναι φίλος της και θα μου δώσει έγγραφο απαλλαγής. Όταν πήγα να τον βρω, εκείνος πήρε την κα Παγώνη τηλέφωνο από το κινητό μου και τον άκουσα να της λέει: Που πας να με μπλέξεις, εγώ δεν μπορώ να δώσω τέτοιο χαρτί», είπε η κ. Θεοπούλου και γνωστοποίησε ότι «από εκεί και πέρα με παρέπεμψαν σε δερματολόγο».

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια επισκέφθηκε το διοικητή της υπηρεσίας της και μπήκε στο γραφείο του μαζί με την προϊσταμένη της μισθοδοσίας και του γραφείου προσωπικού. Εκεί τους εξήγησε την περίπτωση και τους ζήτησε να της δώσουν εκείνοι χαρτί απαλλαγής από το εμβόλιο. Ζήτησε μάλιστα και από το διοικητή να σταματήσει  τη διαδικασία συνταξιοδότησής της, (πληρούσε τα κριτήρια και είχε καταθέσει τα χαρτιά της) για να επιστρέψει και να  εργαστεί κανονικά. Η απάντηση όμως που πήρε ήταν αρνητική καθώς, όπως την ενημέρωσαν, φαινόταν ήδη εκτός νοσοκομείου. Και παρά την επιστολή που έστειλε και πάλι στην κα Παγώνη, εξηγώντας της την κατάσταση, δεν άλλαξε τίποτα, όπως ανέφερε.

«Εδώ θα πρέπει να παρέμβει Εισαγγελέας. Δε μπορεί να γίνει εξαίρεση σε μένα, επειδή εναντιώθηκα και έκανα καταγγελία. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Βγάλαμε όλο τον κορονοϊό, στην αρχή. Τότε δεν είχαμε ούτε μάσκες ούτε κανένα άλλο μέτρο προφύλαξης. Νόσησαν πολλοί γιατροί τότε, πολύ πιθανόν να κόλλησα κι εγώ. Είχα συμπτώματα και είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα, χωρίς να ειδοποιηθώ ποτέ», σημείωσε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 18 χρόνια κάθειρξη σε 63χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του
Επόμενο άρθροΤραγωδία στο Κιλκίς – Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο