Για την άδικη μεταχείριση που αντιμετώπισε από το άτομα του τμήματος Εργατικού Δυναμικού της Υπηρεσίας στην οποία εργάζονταν μίλησε μια κυρία, ονόματι Βασιλική, από τη στιγμή που επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένους τομείς, στον Στέφανο Δαμιανίδη και τον FOCUS FM 103.6.

«Είχα προσληφθεί το 2020 στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών ως διοικητική υπάλληλος σε κλειστό τμήμα τηλεφωνικών ραντεβού. Τον Αύγουστο του 2021 μας είπαν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Πήγα στο γιατρό μου, αλλά δε μου συνέστησε τον εμβολιασμό για τα θέματα που γνωρίζει ο ίδιος» ανέφερε αρχικά η καταγγέλλουσα.

«Παρ’ όλα αυτά, έκλεισα ραντεβού να περάσω από εμβολιαστικό κέντρο σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο γιατρός μου είχε δώσει χαρτί σχετικό και στο εμβολιαστικό κέντρο του Τζανείου νοσοκομείου δε πήραν την ευθύνη και μου συντάξανε ένα έγγραφο στο οποίο έλεγε ότι δε μπορούν να πάρουν την ευθύνη και απορρίπτεται ο εμβολιασμός» πρόσθεσε.

Κάπου εδώ ξεκινάει η “περιπέτεια” της κ. Βασιλικής, λόγω της ιατρικά τεκμηριωμένης απόφασής της να μην εμβολιαστεί:

«Αυτό το χαρτί το προσκόμισα στην υπηρεσία μου, μαζί με κάποια άλλα έγγραφα, ώστε να περάσω από Τριμελή Επιτροπή, η οποία με απέρριψε γιατί δεν συνέπιπταν οι λόγοι στην κατάσταση των ασθενειών για να είναι έγκυρη η απαλλαγή (σ.σ. από τον εμβολιασμό). Έτσι, βγήκα σε αναστολή ένα χρόνο. Είχα πάει στην 1η ΥΠΕ και πληροφορήθηκα ότι μπορεί να γίνει παράταση της αναστολής ο διοικητής μέχρι 31/12/2022. Το Σεπτέμβριο του 2022 έληγε η σύμβασή μου και μου είπε ο διοικητής ότι θα μου κάνει παράταση (σ.σ. της σύμβασης), εφόσον είναι στην ευχέρειά του»

«Κατόπιν πήγα στην 1η ΥΠΕ και αφού ήταν ακόμη ενεργή η σύμβαση κατέθεσα τα χαρτιά μου για να ξαναπεράσω από την Τριμελή Επιτροπή. Όμως την παραμονή λήξης της σύμβασης με παίρνει τηλέφωνο ο διοικητής και με ρωτάει: “Θα κάνεις Βασιλική το εμβόλιο γιατί θα σου τη λήξω τη σύμβαση, τελικά δε μπορώ να στην ανανεώσω”. Του ζήτησα τουλάχιστον να μου δώσει περιθώριο δύο εβδομάδων για να βγουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής. Την επόμενη μέρα στη “Διαύγεια” είδα την διαγραφή της σύμβασής μου και μετά από δυο εβδομάδες κοινοποιείται η απόφαση από την Τριμελή Επιτροπή με υπογραφή της κ. Παγώνη ότι απαλλάσσομαι από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε.

«Την άλλη μέρα τηλεφωνώ στο Οφθαλμιατρείο και τους ρωτώ αν τους έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής. Μου είπαν: “Ναι, αλλά δε ξέρουμε τι μπορεί να γίνει πλέον γιατί είχε λήξει η σύμβαση και δε ξέρουμε αν μπορείς να επιστρέψεις”.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία της, η προσκεκλημένη απάντησε:

Το θέμα δεν με έχει επηρεάσει μόνο ψυχολογικά. Έχω δύσπνοιες, αϋπνίες, διαταραχές στο στομάχι. Οι αρρυθμίες που είχα έχουν γίνει συχνότερες. Παίρνω φάρμακα για ψυχολογικούς λόγους. Ας μη τα πούμε αυτά καλύτερα(…) Βρίσκομαι σε ένα Γολγοθά πλέον. Έχω απευθυνθεί σε ένα σωρό άτομα, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στο να γυρίσω, λέγοντας ότι “είναι διαδικαστικό θέμα, πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα”.

Ακούστε την καταγγελία εδώ:

Προηγούμενο άρθροΜόνο στην Ελλάδα! Γολγοθάς διαρκείας για συνταξιούχο που προσπαθεί για χρόνια να πάρει τα δεδουλευμένα της!
Επόμενο άρθροΕπιπλέον δρομολόγια τρένων από την Παρασκευή στο σιδηροδρομικό δίκτυο ανακοίνωσε η Hellenic Train