Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τέσσερα άτομα για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών, στους οποίους υπόσχονταν χρηματοδότηση από αναπτυξιακά προγράμματα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της συμμορίας είχε 65χρονος μηχανικός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών, με το δικαστήριο να προσδιορίζει σε 2 εκατ. ευρώ την οικονομική βλάβη που επέφερε στα θύματά του (άνω των 20). Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό αλλά αποφάσισαν η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους τρεις που καταδικάστηκαν, το δικαστήριο αποφάσισε να τους κηρύξει ένοχους για επί μέρους περιπτώσεις απατών, με τη ζημιά να προσδιορίζεται, ανάλογα με την περίπτωση, από 120.000 έως 1 εκατ. ευρώ. Σε δύο από τα συγκεκριμένα πρόσωπα επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 3 ετών (με αναγνώριση ελαφρυντικού) που ανεστάλησαν υπό τον όρο της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό, ενώ ο τελευταίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και 4 μηνών (αφέθηκε  ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει του Εφετείου).

Με την ίδια απόφαση, οι δικαστές αθώωσαν, λόγω αμφιβολιών, έναν ακόμη μηχανικό που κατηγορείτο για συμμετοχή στη συμμορία.

Προηγούμενο άρθροΗ Ρωσία ανακοίνωσε την κατάληψη χωριού στη νοτιοανατολική Ουκρανία
Επόμενο άρθροΜέτρα προστασίας από τον καύσωνα των εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες