Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό ο ΠΟΥ

Την αντίθεσή του στην προοπτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την Covid-19, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθώς η παγκόσμια κοινότητα αναμένει την έλευση του εμβολίου, με τη Ρωσία και τη Βρετανία να προπορεύονται στους εμβολιασμούς. Αντιθέτως, ο ΠΟΥ  επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να εξηγηθούν καλύτερα τα «οφέλη» των εμβολίων και να δοθεί έμφαση σε ενημερωτικές καμπάνιες.

Η άφιξη των εμβολίων είναι «καλά νέα», δήλωσε o επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών, Μάικ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου, υποδεικνύοντας ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν οι χώρες επιχείρησαν να καταστήσουν υποχρεωτικά ορισμένα εμβόλια, αυτό δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους δεδομένα, να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους τα οφέλη και να τους αφήνουμε να αποφασίζουν μόνοι τους, στα πλαίσια λογικής», πρόσθεσε ο Ράιαν.

O ΠΟΥ συνιστά τον εμβολιασμό αρχικά των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης και εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου λόγω της ηλικίας τους.

Προηγούμενο άρθροΜε νέες εντάσεις απειλεί ο Τσαβούσογλου.
Επόμενο άρθροΜπαλάσκας: «Δεν πρόκειται να κάνουμε ελέγχους σε σπίτια στα ρεβεγιόν»