Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η φωτιά στην Εύβοια

Φωτογραφία Αρχείου

Καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες το απόγευμα παρουσιάζει σήμερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στην περιοχή Γάια της Εύβοιας, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Χθες το απόγευμα οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής συνέβαλλαν στο να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Τη νύχτα υπήρξε εξασθένηση των ανέμων κάτι που βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις να πλησιάσουν τα σημεία που υπήρχαν ενεργές εστίες και να περιορίσουν σημαντικά το μέτωπο της φωτιάς.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ κατα τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα.

Συνδρομή υπήρξε και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να ανοίξουν διαβάσεις  έτσι ώστε να βοηθήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν περισσότερο τις εστίες της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι χθές σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας ενώ λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Προηγούμενο άρθροΝέα παρέμβαση για τα καύσιμα αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με μια κοπέλα νεκρή τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης