Κάλυμνος: Δικάζεται πατέρας που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη του

Νέα υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης που αφορά στη σεξουαλική εκμετάλλευση μιας ανήλικης με την συνδρομή του πατέρα της, που θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 5η Δεκεμβρίου 2022.

Το 14χρονο κορίτσι, κατήγγειλε πως ήταν αναγκασμένο να εκδίδεται από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017, για να πηγαίνει χρήματα στον πατέρα της.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, έκρινε τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα έναν 67χρονο κάτοικο Καλύμνου κι έναν 41χρονο συντοπίτη του, ενόχους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, σωματεμπορία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Στον πρώτο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ και στον δεύτερο ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καλύμνου μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του 41χρονου, τον Αύγουστο του 2017. Οι ίδιοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει η ανήλικη και τόνισαν ότι πρόκειται για μυθεύματα.

Προηγούμενο άρθροΧειρουργήθηκε η 39χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνταντινούπολη
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Εθνικό ορόσημο αγώνων το Πολυτεχνείο