Αδιανόητο: Kάλεσαν να παρουσιαστεί στο στρατό 18χρονο που πάσχει από τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση

Αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών του δημοσίου προκάλεσε η καταγγελία μητέρας 18χρονου που πάσχει από τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση εκ γενετής και παράλληλα είναι τυφλό ενώ υποστηρίζεται από μηχανήματα, ότι του ζήτησαν να πάει στο στρατό.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή έκπληκτη η μητέρα του παιδιού είδε το περιπολικό της ΕΛΑΣ να φτάνει στο σπίτι και να της επιδίδει το σημείωμα κατάταξης στο… πεζικό.

εγγραφο

Η κ. Κυριακή Παπουτσάκη μητέρα του μικρού Γιώργου, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη  περιέγραψε το σοκ που υπέστη και αναρωτήθηκε πως στην εποχή μας που υπάρχει το διαδίκτυο δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων ώστε χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν και αγχώνουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να απαλλάσσονται από την στράτευση.

“Πόσες φορές πρέπει να εξεταστεί ένα άτομο με πιστοποιημένη εκ γενετής αναπηρία, για να κριθεί ακατάλληλο για στράτευση;” αναρωτήθηκε η μητέρα του παιδιού και οι οικογένειες να απαλλαγούν απ’ αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Θα πρέπει η πολιτεία να πράξει το αυτονόητο και να διασυνδεθούν οι στρατολογικές υπηρεσίες.

Προηγούμενο άρθροΟ Αντώνης Μυλωνάκης έτρωγε στο ίδιο τραπέζι με τον Άδωνι Γεωργιάδη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Focus FM 103.6
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Παράσυρση ηλικιωμένου – Τον εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένο