Στη δημιουργία δύο «καλαθιών» σχεδιάζει να προχωρήσει την περίοδο του Πάσχα το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ έχει προαναγγελθεί τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2023.
Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείο Ανάπτυξης πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο να παραταθεί και στη συνέχεια ενόψει της πασχαλινής περιόδου να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ αλλά και το «καλάθι του νονού/ας» στα καταστήματα παιχνιδιών.
Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.
Aρμόδια στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν στο CNN Greece σημειώνουν πως σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.
Όσον αφορά στο «καλάθι του νονού/ας», θα λειτουργήσει αντίστοιχα με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους.

Προηγούμενο άρθροΗ «προφητική» ανάρτηση του προέδρου Μηχανοδηγών ΟΣΕ πριν το δυστύχημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις και δύο πορείες διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη