Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Δεκάδες πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους – Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και δεκάδες νεκροί. Αυτό είναι το σκηνικό που επικρατεί σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ σε μια ευρεία περιοχή από το Τέξας μέχρι το Κεμπέκ του Καναδά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας και χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Ήδη οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 55, ενώ σε μία μόνο πόλη, στο Μπάφαλο, έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι λόγω της κακοκαιρίας.

Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

Μολονότι η ένταση της θύελλας έχει κοπάσει, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, «παραμένει πάντα επικίνδυνο το να βρίσκεται έξω», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα – Μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Η κυβέρνηση που θεωρεί «επιτυχία» τα κουπόνια σίτισης πρέπει να φύγει το συντομότερο