Συνολικά 801 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις 17:00 της Δευτέρας, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα:

Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 780 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 70 περιπτώσεις εκ των οποίων, 58 για αντλήσεις υδάτων, πέντε (5) για κοπές δέντρων και επτά (7) για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 21 κλήσεις, εκ των οποίων:

  • στον Βόλο 20 κλήσεις, ενώ ενέργειες έγιναν σε επτά (7) περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων και
  • στο Μουζάκι Καρδίτσας μία (1) άντληση υδάτων.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Παρακαλεί, τέλος, τους πολίτες και όσους οδηγούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα.

Προηγούμενο άρθροΑχαΐα: Δασική πυρκαγιά στις Βελιτσές
Επόμενο άρθροΠριν από λίγο: Καταδίωξη ΙΧ από τις Σέρρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη – Εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ