
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την «ιστορικών διαστάσεων» κακοκαιρία που πλήττει ΗΠΑ και Καναδά. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή. Έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι ενώ προκλήθηκαν θανατηφόρα δυστυχήματα.
Σύμφωνα με το BBC, ο κυκλώνας-βόμβα, κατά τον οποίο η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει κατακόρυφα, έφερε συνθήκες χιονοθύελλας στις Μεγάλες Λίμνες στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.
Στον Καναδά, το Οντάριο και το Κεμπέκ δέχτηκαν το μεγαλύτερο βάρος της καταιγίδας από την Αρκτική, με διακοπές ρεύματος για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης χώρας ήταν υπό επαγρύπνηση για σφοδρό κρύο και χειμερινή καταιγίδα.
A pot of boiling water turns into snow instantly in freezing temperatures in Montana, US.#BombCyclone #Cyclonebomb #WinterStorm pic.twitter.com/p0HTf2yD8G
— Mubi Minati (@MubiMinati) December 23, 2022
Ενώπιον συναγερμού για παγετό και νότιες πολιτείες της Λουιζιάνα, της Αλαμπάμα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια. Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα που σχετίζονται με την καταιγίδα ήταν από τροχαία δυστυχήματα, όπως μια καραμπόλα 50 οχημάτων στο Οχάιο, όπου δύο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους.
Stay safe people, the weather is going crazy! ❄️ 💨 🧊 @montreal #Montreal #mtl #weather #Cyclonebomb #Canada #BombCyclone pic.twitter.com/0apaBPqDTW
— Jose Portillo (@joseportilloch) December 24, 2022
Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν και την Ιαπωνία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου όταν ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά.