
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Πιο αναλυτικά:
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει έως 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Από το απόγευμα βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.