Κα Βούλα: «Η πάθηση  του παιδιού μου είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη. 14 χρόνια τώρα αγωνίζομαι να εκδοθεί η σωστή πιστοποίηση αναπηρίας, που είναι απαραίτητη για τη ζωή του» 

Μητέρα από τα Ιωάννινα, που μεγαλώνει μόνη το γιό της παλεύει να πιστοποιήσει την εκ γενετής αναπηρία του. Η κυρία Βούλα Κίτσου περιέγραψε στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη τον Γολγοθά που ανεβαίνει, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του παιδιού.

«Ο γιός μου γεννήθηκε  το 2004 και σε ηλικία 5 μηνών διαγνώσθηκε με εγκεφαλική παράλυση τύπου δεξιάς σπαστικής ημιπληγίας. Η πάθησή του είναι μόνιμη, μη αναστρέψιμη. Μου είπαν να το πάρω απόφαση. Αρχικά δεν θέλησα να απευθυνθώ στην πρόνοια για κάποιο επίδομα, για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους, δεν ήθελα να δω τυπωμένο στο χαρτί το πρόβλημα. Όταν το παιδί έγινε 4 ετών με έπεισε μια παιδοψυχίατρος ότι είναι απαραίτητη η πιστοποίηση αναπηρίας για τη ζωή του παιδιού, για τις σπουδές του, για να βρει μια δουλειά και όχι για το επίδομα. Έπρεπε να χαρακτηριστεί ΑμεΑ».

Η κα Βούλα απευθύνθηκε στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή της Νομαρχίας. Εκεί της έδωσαν πιστοποιητικό αναπηρίας με ποσοστό 80% για 5 χρόνια. 

«Το 2013 που έπρεπε να απευθυνθώ στα ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Πιστοποιείται το  παιδί με μία άσχετη πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 35%, που είναι κάτω από το ελάχιστο που ορίζει ο νόμος για τα παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση», ανέφερε.

Αν και έκανε ένσταση, δεν κατάφερε να αλλάξει το ποσοστό έτσι αποφάσισε να κάνει αναφορά στο υπουργείο και στο Συνήγορο του Πολίτη. Τότε δόθηκε εντολή να γίνει επανεξέταση και το ποσοστό ανέβηκε  στο 50% για 3 χρόνια, σύμφωνα με την ίδια.

«Παρά τις γνωματεύσεις των γιατρών, στα επίσημα έγγραφα δεν υπάρχει πουθενά η σωστή πάθηση του παιδιού μου. Απευθύνθηκα μέχρι και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν κατάφερα τίποτα. Όλοι πάνε να καλύψουν τη διαδικασία του ΚΕΠΑ. Δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Κανείς δε θέλει να αναγνωρίσει το λάθος, ο ένας προσπαθεί να καλύψει τον άλλον. Με αυτές τις πιστοποιήσεις, ο γιος μου δε θεωρείται ΑΜΕΑ. Το παιδί μου είναι κατεστραμμένο χωρίς τη σωστή πιστοποίηση αναπηρίας», είπε.

Προηγούμενο άρθροΠατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: «Η Δύση προσπαθεί να εξαφανίσει οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο, να δημιουργήσει ξανά, έχει πάρει τη θέση του Θεού σε όλα τα θέματα»
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 21/05 στη Μακεδονία και τη Θράκη