Ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και αναφέρθηκε για τις εκλογές , για την τραγωδία των Τεμπών, την επισιτιστική κρίση για την οποία προειδοποιούσε η Ελληνική λύση, για το λαθρομεταναστευτικό, για τους διορισμούς στο Δημόσιο και για τα ελληνοτουρκικά.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θέλει αυτοδυναμία για την Ελληνική Λύση απάντηση βεβαιότατα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσει με 3%. Αυτό θα κάνει και Ελληνική Λύση».

«Η αρχή μου είναι όταν εμπιστεύομαι κάποιον τον εμπιστεύομαι. Όταν δεν τον εμπιστεύομαι, δεν τον εμπιστεύομαι και δεν μπορώ να συνεργαστώ. Και επειδή ασχολούμαι και με το επιχειρείν και ξέρετε πολύ καλύτερα και από εμένα ότι αν δεν εμπιστεύεσαι κάποιον δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια από τα άλλα κόμματα

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν εμπιστεύεται τη ΝΔ δήλωσε ότι «τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα από όλα σας έχουν πει. Αν δείτε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και το τι εφήρμοσε θα αντιληφθείτε ότι είναι σε πλήρη αναντιστοιχία». Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν τους έλεγε ότι έρχεται πείνα και ακρίβεια και γελούσαν.

«Οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να βελτιωθεί η ζωή του ανθρώπου που δεν βελτιώθηκε» είπε παραθέτοντας στοιχεία από έρευνα της ΓΣΕΕ. Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του φράχτη στον Έβρο και τις διαφορετικές εκτιμήσεις που είχαν για το θέμα ΝΔ και Ελληνική Λύση, σημειώνοντας χαρακτηστικά ότι είτε δεν ήξεραν είτε ότι δεν μπορούσαν.

Αναφορικά για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και συγκυβέρνησης ανέφερε ότι βγήκε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και είπε ευθέως ότι δεχόμαστε και τρικομματική κυβέρνηση «Το λένε οι ίδιοι πλέον ότι θα συγκυβερνήσουν» είπε και όταν ρωτήθηκε ποια κόμματα αφορά ο κ. Βελόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για το
ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Επειδή είναι τόσο βαθιά η σήψη μόνο με την επανίδρυση του κράτους μπορεί να διορθωθεί η Ελλάδα. Και το λέω ως επιχειρηματίας πλέον. Δεν το λέω ως πολιτικός. Πολιτικά δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της χώρας. Είναι θέμα επιλογών να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τη χώρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή αξιολόγηση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο. «Ξέρετε ότι 40.000 Έλληνες κομματικοί αμείβονται με μισθούς πάνω από 4.000 ευρώ. Είναι διορισμένοι στις ανεξάρτητες αρχές, στα Διοικητικά συμβούλια, γενικοί γραμματείς, διευθυντές, διοικητές νοσοκομείων, διοικητές οργανισμών. Παίρνουν πάνω από 4.000 έως 8.000 ευρώ το μήνα», κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας ότι ένα μήνα μετά την απώλεια 57 ατόμων δεν έχουν μπει βραχιολάκια σε πολιτικούς και στελέχη του ΟΣΕ.

«Οι πολιτικοί από το ’12 μέχρι το ΄’23 που ήταν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς ήταν ενήμεροι. Όλοι, με βάση την αλληλογραφία ,πρέπει να φορέσουν “βραχιολάκια” γιατί αποδεδειγμένα ενώ ενημερώθηκαν δεν έκαναν τίποτα. Να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Και δεν είναι μόνο αυτοί, Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπαίνει στο σκόπευτρο. Γιατι δε μας λένε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Προσβολή νεκρών – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»
Επόμενο άρθροΟ Αντώνης Γούναρης στον Γιάννη Μπέκα // HXHTIKO Focus FM 103.6