«Εμετικό» χαρακτήρισε το χτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

«Επικαλείται την επιστήμη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να δικαιολογήσει τη συνέχεια της πανδημίας -το τέλος της οποίας ευαγγελιζόταν με τον εμβολιασμό. Είπε ότι το εμβόλιο παντού δίνει τη νίκη στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια, στην ελευθερία και όχι στους περιορισμούς. Που την είδε την καθολική νίκη; Όταν κάθε μέρα μας τρομοκρατούν με την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων; Όταν και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Που είδε τη νίκη της ελευθερίας; Όταν η καθημερινότητά μας έχει γίνει κόλαση;» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την «άρτια εκστρατεία εμβολιασμού που οργάνωσε η κυβέρνηση» ο κ. Βαθιώτης σημείωσε: «Μια κυβέρνηση παλιάτσος με χιτλερικό μουστάκι, πως μπορεί να οργανώσει άρτια μια εκστρατεία. Ας μάθουν πρώτα να διακρίνουν την προσφορά προνομίων, από την εκτόξευση απειλών και ας κάνουν μετά απολογισμό δεξιοτήτων. Ας μάθουν να χειρίζονται πρώτα τους πολίτες σαν ανθρώπους και όχι σαν πειραματόζωα και ας κοκορευτούν μετά ότι οργάνωσαν άρτια την εκστρατεία τους».
Για την αναφορά του πρωθυπουργού στο «συμβόλαιο τιμής που έχει συνυπογράψει με την κοινωνία και την αναγκαιότητα τήρησης των όρων της συμφωνίας», ο κ. Βαθιώτης υπογράμμισε:

«Η πολιτική μαριονέτα είχε στο μυαλό της το συμβόλαιο που έκανε μόνο με εκείνους που έχαψαν το παραμύθι του και πήγαν και εμβολιάστηκαν νομίζοντας έτσι πως θα πάρουν πίσω την ελευθερία τους. Τους μόνους που παραπλάνησε επικαλούμενος την προοπτική της δήθεν επιστροφής στην κανονικότητα, είναι οι εμβολιασμένοι».

Χαρακτήρισε δε, «μέρος σχεδίου» την απόφαση του πρωθυπουργού να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τέστ στις εκκλησίες οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Έλυσε το ελεγκτικό πρόβλημα που του κρατούσε δεμένα τα χέρια; Και διασφάλισε ότι στις εισόδους των ναών θα υπάρχει ένας αντίχριστος γκεσταπίτης που θα διενεργεί το βλάστημο έλεγχο; Όχι δεν είμαστε τόσο αφελείς. Το πρόβλημά του ήταν ότι η κυβέρνηση ήθελε να πάει όσο πιο ομαλά γίνεται στους περιορισμούς σε βάρος των πιστών και σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τον κο Τσίπρα που δεν έχει τσίπα. Όλα είναι μελετημένα τίποτα δε γίνεται τυχαία», ανέφερε ο κ. Βαθιώτης.

«Κράτος και ειδικοί», είπε, «είναι οι δύο πυλώνες της ολοκληρωτικής τυραννίας» ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος είναι ο τσαρλατάνος».

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου μεγαλύτερο υποκριτή και φαρισαίο και θεομπαίχτη. Αυτός και η κυβέρνησή του είναι που προκάλεσαν ένα τερατώδη διχασμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και δεν αισχύνθηκε να δηλώσει ότι τα μέτρα δεν διέποντας από πνεύμα αντιπαράθεσης που γεννά διχασμούς. Αυτός που έφερε ξανά τον εμφύλιο στην Ελλάδα», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με το «κλείσιμο» του διαγγέλματος και την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη «εμβολιαστείτε» εις τριπλούν ο κ. Βαθιώτης απαντά «Α, να χαθείτε, επίσης εις τριπλούν».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΝεκτάριος Δαπέργολας στον Focus FM: «Βαδίζουμε ραγδαία προς πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων» – Ηχητικό
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 20/11 στη Μακεδονία και τη Θράκη