Συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός με αφορμή τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τόνισε πως «οι κινήσεις οι οποίες κάνουμε τώρα είναι κοστολογημένες και είναι στα πλαίσια των δημοσιονομικών αντοχών της ελληνικής οικονομίας, κινήσεις απαραίτητες για να στηρίξουμε ανθρώπους οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα».

Και συνέχισε: «Δεν είναι παροχές με την έννοια της εξαγοράς ψήφων. Μακριά από εμένα οποιαδήποτε τέτοια λογική. Αλλά δεν είναι και παροχές οι οποίες χρηματοδοτούνται με δανεικά. Είναι κινήσεις και δαπάνες οι οποίες γίνονται από το πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας. Είναι το προϊόν της οικονομικής ανάπτυξης, όχι το προϊόν δανεικών, ούτε το προϊόν υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δίνει αυτές τις ενισχύσεις επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εισαγόμενο πληθωρισμό, τον οποίο δεν προκαλέσαμε εμείς.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν συνταξιούχοι με πολύ χαμηλές συντάξεις που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν καμία αύξηση, και στο μέτρο των δυνατοτήτων της η κυβέρνηση τους στηρίζει, ενώ για την ακρίβεια στα τρόφιμα ανέφερε πως είναι περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκτίμησε πως θα βαίνει μειούμενη από εδώ και στο εξής.

«Είδατε ότι σήμερα μπήκαν και σημαντικά πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ. Είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο κερδοσκοπίας. Όσο μπορούμε, ελέγχουμε την αγορά και κάνουμε κινήσεις όπως το ”Καλάθι του Νοικοκυριού”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη και επανέλαβε ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει διαχείριση της ήττας του και ετοιμάζεται ν’ αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών επανέλαβε ότι “συν-πλην κάποιες εβδομάδες δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά” και επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, άρα είμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο.

Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί κλίμα έντασης και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να ακολουθήσει αυτό το μοτίβο αντιπαράθεσης.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για την προσέγγιση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “εδώ και εφτά χρόνια, από τότε που έγινα Πρόεδρος της ΝΔ κάνω προσπάθειες να διευρύνω την παράταξη και πολλές φορές έχω τονίσει ότι είναι χρέος μας να επεκταθούμε σε αυτό το οποίο ονομάζουμε μεσαίο χώρο”.

Προηγούμενο άρθροΚλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι νοσηλευτές στη Βρετανία
Επόμενο άρθροΚαιρός: Αίθριος με τον υδράργυρο στους 17 βαθμούς