Κ. Λουκόπουλος στον Focus FM: Η χειρότερη στρατηγική είναι, όχι να μην έχεις στρατηγική, αλλά να αλλάζεις διαρκώς στρατηγικές – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

“Δημιουργούνται τελεσμένα, μικρά και μεγάλα. Αυτό ακριβώς εξυπηρετεί ο πλους ή οι έρευνες του ερευνητικού πλοίου της Τουρκίας.” τόνισε.

Μήνυμα αποτροπής θα ήταν η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και η ανακοίνωση ότι η Ελλάδα δεν θα προστατεύσει μόνο την κυριαρχία αλλά και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπου βρίσκονται αυτά, με κάθε μέσο, δήλωσε ο κ. Λουκόπουλος υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται και από πρακτικά μέτρα. “Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή απέναντι στην ασφάλειά μας, θα έπρεπε από το καλοκαίρι να είχαμε προβεί σε άμεση αύξηση της θητείας, σε άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 1.500-2.000 ΕΠΟΠ και σε πρόσκληση εφέδρων”, σημείωσε. Όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, ανέφερε ότι “αντιμετωπίζουμε μία κρίση υψηλής εντάσεως” τονίζοντας ότι “πρέπει να μιλά ο Πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Υπουργός Εξωτερικών και όπου υπάρχει στρατιωτική διάθεση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κανείς άλλος”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Λουκόπουλος τόνισε ότι “η χειρότερη στρατηγική είναι, όχι να μην έχεις στρατηγική, αλλά να αλλάζεις διαρκώς στρατηγικές”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΣαββίδης για Μάτος : “Είσαι ένας πραγματικός πολεμιστής, θα μας λείψεις πάρα πολύ” (pic)
Επόμενο άρθροΑλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο από Δευτέρα