Κ. Κοκκολάκης στον Focus FM : Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη – Άφησαν την Εύβοια ακάλυπτη! – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για τα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης πυρκαγιών, με αφορμή τα πύρινα μέτωπα που εξελίσσονται στη χώρα μας και ήδη έχουν κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, σπίτια και περιουσίες, μίλησε στον Focus FM 103.6  και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τουτσίδη ο κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Κάθε έτος γίνεται το ίδιο έγκλημα, είναι διαρκές» είπε χαρακτηριστικά. «Ακούμε για χρηματοδοτήσεις που γίνονται στα πλαίσια της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών. Κάθε χρόνο από το 2000 μέχρι σήμερα οι δήμοι χρηματοδοτούνται για τις δασικές πυρκαγιές. Η κατανομή των πιστώσεων δεν γίνεται ανάλογα με την έκταση του δάσους που έχει ο δήμος αλλά ανάλογα με τον πληθυσμό που έχει. Αποτέλεσμα αυτού είναι το εξής: Ο δήμος Ιστιαίας στην Εύβοια φέτος πήρε 93.000 ευρώ και την ίδια ώρα ο δήμος Αθηναίων πήρε 118.000 ευρώ», εξήγησε.

Ο κ. Κοκκολάκης τόνισε την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη, να υπάρχουν έτοιμες αντιπυρικές ζώνες, βατοί δασικοί δρόμοι και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός να αλλάζει ο σχεδιασμός, να βγαίνουν οι εθελοντές στους δρόμους ώστε να προστατεύονται τα δάση.

«Όσο πιο γρήγορα επεμβαίνεις, τόσο μικρότερη είναι η καταστροφή. Δυστυχώς, στην Εύβοια ξέφυγε. Την άφησαν ακάλυπτη και ξέφυγε.», επισήμανε.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 10/08 στη Μακεδονία και τη Θράκη