Ιταλία: Την κρατούσαν “φυλακισμένη” για 22 χρόνια ο αδερφός και η κουνιάδα της

Σοκαριστική ιστορία «Κοσταλέξι» στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας όπου μια γυναίκα 67 ετών έμεινε φυλακισμένη επί 22 χρόνια στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Στην αρχή όλα έμοιαζαν να βαίνουν ομαλά, αλλά μετά από λίγο η κατάσταση άλλαξε.
Η γυναίκα, υποχρεώθηκε να φύγει από το κυρίως σπίτι και να πάει στην αυλή, σε μια αποθήκη χωρίς καλοριφέρ.
Της επέτρεπαν να πλένεται μόνον μια φορά τον μήνα, μέσα σε σκάφη. Δεν μπορούσε να συναντηθεί και να μιλήσει με κανέναν και η αποθήκη ήταν πάντα κλειστή, απ’ έξω, με χοντρό σπάγκο και καρφιά.
Η μόνη «έξοδος υπό επιτήρηση» είχε ως προορισμό ένα μικρό κομμωτήριο, όπου στην 67χρονη επιτρεπόταν να κόβει τα μαλλιά της, αλλά χωρίς να συζητά με την κομμώτρια.
Δεν είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του σπιτιού και ούτε να πηγαίνει στο νεκροταφείο, στον τάφο του συζύγου της.
Οι καραμπινιέροι υπογράμμισαν ότι η γυναίκα μπόρεσε να παραμείνει ζωντανή, χάρη στην τεράστια αντοχή και θέλησή της και ότι -έστω και μόνο με το βλέμμα- προσπαθούσε να δώσει να καταλάβει σε όποιον έβλεπε, πηγαίνοντας στο μικρό κομμωτήριο έξω από την πόλη Καμπομπάσο, τα μαρτύρια που περνούσε καθημερινά.
Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Άγριος τσακωμός μεταξύ επιβάτη και οδηγού λεωφορείου για την χρήση μάσκας
Επόμενο άρθροΛος Άντζελες: Πρώτος θάνατος από την ευλογιά των πιθήκων, δεύτερος για τις ΗΠΑ