Στην Ιταλία το δημογραφικό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό, και μαζί με το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης.

Στον απόηχο των (αμφιλεγόμενων) δηλώσεων του υπ. Γεωργίας κ. Λολομπρίτζιντα («πρέπει να ενθαρρύνεται το δημογραφικό» και «δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση»), αλλά και της τοποθέτησης της πρωθυπουργού Μελόνι για την υπογεννητικότητα (που μιλά περί «κινήτρου για τις οικογένειες που φέρνουν παιδιά στον κόσμο»), η εφημερίδα Il Foglio φέρνει στο προσκήνιο αυτό που φέρεται ως γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία συνοψίζεται με το μότο «κανέναν φόρο για όσους κάνουν παιδιά».

Όπως τονίζει το άρθρο, «το στοίχημα της γεννητικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση» και φαίνεται πως θα αντιμετωπιστεί με μια «ηχηρή απάντηση», μέσω «ενός σημαντικού φακέλου που αποφάσισε να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες ο υπ. Οικ. Τζιανκάρλο Τζορτζέτι για να παρέμβει δυναμικά στο θέμα».

Αναλυτικά, η Il Foglio τονίζει πως η πρόταση του υπουργού είναι «να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους ένα οικογενειακό επίδομα για τους γονείς με παιδιά», δηλαδή «τα νοικοκυριά με τουλάχιστον δύο παιδιά δεν θα πληρώνουν φόρους».

Η μείωση της φορολογίας για τις οικογένειες με τέκνα θα αποτελούσε ένα ουσιαστικό κίνητρο για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, ιδέα την οποία συμμερίζεται ο Μάσιμο Μπιτόντσι, υφυπουργός Επιχειρήσεων.

Προηγούμενο άρθροΘράκη: Ανέβασε την ελληνική σημαία και δέχτηκε επίθεση από τους συγχωριανούς της
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ