ΗΣΑΠ: Τοποθετήθηκαν καινούργιοι εξαεριστήρες χωρίς να συνδεθούν με τον πίνακα ελέγχου

Καταγγελίες που προκαλούν σοκ για την ανευθυνότητα των υπευθύνων σε ότι αφορά τη λειτουργία και την ασφάλεια του ΗΣΑΠ είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από το 2015 δεν λειτουργεί ο εξαερισμός από Μοναστηράκι έως την Ομόνοια. Ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Πάνος Κοντογιάννης, ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του εξαερισμού: «Είχε χαλάσει το 2015 μία μονάδα που καθαρίζει τον αέρα στην Ομόνοια, δηλαδή ο εξαερισμός του υπογείου στην πλατεία Ομόνοιας. Στις σήραγγες έχει τοποθετηθεί εξαερισμός, αλλά δεν λειτουργεί ακόμα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, έχουν ξεχάσει να συνδέσουν το σύστημα του εξαερισμού με ένα καλώδιο που οδηγεί σε ένα κουμπί, το οποίο πατιέται προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα του εξαερισμού, όπως είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA ο κ. Κοντογιάννης, ανέφερε: «Έχουμε ένα σύστημα που χάλασε, το επισκεύασαν το 2018. Όμως, πλήρως λειτουργικό δεν είναι, και ο λόγος είναι ότι δεν έχει συνδεθεί (το σύστημα εξαερισμού) με τον πίνακα ελέγχου που θα το έβαζε σε λειτουργία».
Ο κ. Κοντογιάννης, επίσης τόνισε ότι όλα τα συστήματα θα πρέπει να δοκιμαστούν από τους εργαζόμενους και να γίνουν κι ασκήσεις, καθώς σε περίπτωση που συμβεί κάτι δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
«Ειδικά, από το Μοναστηράκι μέχρι την Αττική που είναι σήραγγα θα πρέπει να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας. Είμαι από το 2008 στην εταιρεία, δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους εκπαίδευση».

Προηγούμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών – Επίθεση με μαχαίρι
Επόμενο άρθροΕΥΔΑΠ: Πάνω από 1 εκ. ευρώ για διαφήμιση σε δεκάδες ΜΜΕ τα τελευταία δυο χρόνια