Ιράν καλεί Ελλάδα: “Nα συνεργαστούμε για τα δύο πλοία χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ”

Η Τεχεράνη καλεί την Αθήνα να συνεργαστεί για την επίλυση της κρίσης μετά την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, χωρίς παρεμβάσεις των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Ιράν-Ελλάδας πρέπει να μείνουν καλοπροαίρετες, χωρίς την εμπλοκή τρίτων.

Απαντώντας στην αντίδραση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, και στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην Αθήνα, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εμπλέκονται σε υποθέσεις άλλων χωρών.

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλαν μονομερώς τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Χαρακτήρισε μάλιστα την Ουάσινγκτον ως «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει την νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς φανφάρες», είπε προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε video από την επιχείρηση κατάληψης των δύο τάνκερ από τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μικρό κλεμμένο λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ – Τραυματίστηκε 26χρονος
Επόμενο άρθροΚρήτη: Πακιστανός προσπάθησε με καραμέλες να παρασύρει τρία αδερφάκια στο σπίτι του