Ιράν: Φανατικοί που διαφωνούν με την εκπαίδευση των γυναικών δηλητηριάζουν μαθήτριες

«Περίπου 35 μαθήτριες του λυκείου θηλέων Χαγιάμ, στην Παρντίς, μια κωμόπολη στην επαρχία της Τεχεράνης στο Ιράν, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αφού αισθάνθηκαν αδιαθεσία σήμερα το πρωί», μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Η κατάστασή τους δεν θεωρείται ανησυχητική. Τα κορίτσια ανέπνευσαν μια άγνωστη ουσία μέσα στο σχολείο τους.

Οι μαζικές δηλητηριάσεις ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου, όταν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κορίτσια ηλικίας περίπου 10 ετών ανέπνευσαν μυστηριώδη αέρια στα σχολεία τους, στην ιερή πόλη Κομ. Ορισμένα από τα παιδιά χρειάστηκαν βραχεία νοσηλεία.

Οι δηλητηριάσεις προκαλούνται από «ορισμένα πρόσωπα» τα οποία επιδιώκουν «να κλείσουν όλα τα σχολεία και ιδίως τα σχολεία θηλέων», υποστήριξε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας. Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούν «χημικές ουσίες διαθέσιμες στην αγορά», πρόσθεσε, αποκλείοντας την πιθανότητα να χρησιμοποιούνται «στρατιωτικά» υλικά.

Το πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει αυτήν την υπόθεση, με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Πληροφοριών και Υγείας.

 

Προηγούμενο άρθροΣημαντική καθυστέρηση σε δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη της Hellenic Train – Ακινητοποιήθηκε το τρένο λόγω διακοπής ρεύματος στη γραμμή
Επόμενο άρθροΣεισμός στη Λακωνία