Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας 19χρονος με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα ξενοδοχείου, στο οποίο παραθέριζε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο νεαρός τουρίστας από τη Γαλλία γύρω στις 4 το απόγευμα εκδήλωσε επιληπτική κρίση ενώ κολυμπούσε σε μία από τις πισίνες του καταλύματος, με βάθος 1.40 μέτρα, στην οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν ναυαγοσώστης ενώ παρόντες ήταν και οι γονείς του.

Ο 19χρονος ανασύρθηκε άμεσα από τους γονείς του και ο πατέρας του με τον ναυαγοσώστη του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να το επαναφέρουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε χωρίς καθυστέρηση στο νοσοκομείο.

Το συμβάν δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία, ωστόσο, σήμερα θα ερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού. Σύμφωνα, πάντως με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, την ώρα του συμβάντος στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν 4 ναυαγοσώστες που διαθέτουν επίσης πιστοποιητικά πρώτων βοηθειών και εποπτών ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ):Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων
Επόμενο άρθροΚ.Βελόπουλος:Κατάθεση στη Βουλή ερώτησης για τις νέες ταυτότητες