ΗΠΑ: Πρόστιμο μαμούθ 787 εκατ. δολαρίων στο κανάλι Fox News για συκοφαντική δυσφήμιση

Το αμερικανικό δίκτυο Fox News καλείται να πληρώσει 787,5 εκατομμύρια δολάρια, στην εταιρεία Dominion αφού τελικώς δεν πήγε σε δίκη και επέλεξε να συμβιβαστεί στην αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης που η εταιρεία είχε υποβάλλει εναντίον του από το 2020.
Στις 7 Νοεμβρίου του 2020 ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προβεί σε καμία δήλωση αμέσως μετά την ήττα του και την ακριβώς επόμενη ημέρα με ανάρτησή του στο twitter θα ξεκινήσει την εκστρατεία «ακύρωσης» του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα χαρακτηρίσει τις εκλογές «στημένες» και «κλοπή». Στις 12 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας στοιχεία χωρίς αποδείξεις θα σημειώσει πως περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια ψήφοι υπέρ του είχαν διαγραφεί με δόλο από τα συστήματα καταμέτρησης που χρησιμοποιούν οι περισσότερες πολιτείες και ανήκουν στην εταιρεία Dominion.
Την είδηση θα προωθήσει το δίκτυο Fox News και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του οι οποίοι ανοιχτά τότε στήριζαν τους Ρεπουμπλικάνους και τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η εταιρεία Dominion κατέθεσε αγωγή κατά του σταθμούς και η υπόθεση οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Η αρχική απαίτηση της Dominion για συκοφαντική δυσφήμηση αξίωνε το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τρία χρόνια μετά οι δικηγόροι των δύο πλευρών έφτασαν σε συμβιβασμό και ο σταθμός θα καταβάλει το και πάλι τεράστιο ποσό των 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εκπρόσωποι της Dominion μετά την συμφωνία δήλωσαν: «τελικά τα ψέματα φαίνεται πως κοστίζουν ακριβά».
Εκπρόσωποι του Fox News δεν τοποθετήθηκαν ενώ η είδηση έγινε άμεσα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα

Προηγούμενο άρθροΕφορία: Οδηγίες για να ρυθμίσετε τις παλιές οφειλές σας σε 72 ή 120 δόσεις
Επόμενο άρθροVegan μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ, διαμαρτυρήθηκαν και έριξαν μπογιά στο κρεοπωλείο // ΒΙΝΤΕΟ