ΗΠΑ: Νοσοκομείο στη Βοστόνη αρνείται μεταμόσχευση καρδίας σε ασθενή που δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19

Νοσοκομείο της Βοστόνη αρνείται να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή ηλικίας 31 ετών ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοιου, γιατί υποστηρίζει ότι η επέμβαση θα αποτύχει όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος του Brigham and Women’s Hospital επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θεωρείται «επιβεβλημένος» για όλους τους υποψήφιους λήπτες οργάνων.

Ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ο πατέρας του ασθενούς, μίλησε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC.

“Ο γιος μου δεν θέλει να εμβολιαστεί, είναι θεμελιωδώς αντίθετο στις αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό.Και καθώς το Brigham and Women’s Hospital «εφαρμόζει αυτή την πολιτική (…) τον διέγραψαν από τον κατάλογο των ασθενών που θα λάβουν μοσχεύματα”, τόνισε ο πατέρας.

Σε γραπτή τοποθέτησή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοστόνης εξηγεί ότι «θεωρεί επιβεβλημένα αρκετά εμβόλια που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19», για να προχωρά σε τέτοιες επεμβάσεις.

 

Προηγούμενο άρθροΒρετάνια: Τέλος στα μέτρα – “Πετάει” μάσκες και πιστοποιητικά
Επόμενο άρθροΗ ευθύνη για το μπάχαλο βαρύνει τον Πρωθυπουργό – Καταπέλτης ο Κυριάκος Βελόπουλος στον ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη