ΗΠΑ: Μαίνεται ο τυφώνας Ιαν στη Φλόριντα-Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Με κομμένη την ανάσα οι ΗΠΑ παρακολουθούν την πορεία του κυκλώνα Ιαν, ο οποίος ήδη χτυπά δίχως έλεος τη Φλόριντα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά τον τυφώνα που ξέσπασε στα νοτιοδυτικά της πολιτείας την Τετάρτη, πλημμυρίζοντας την ακτογραμμή και καταστρέφοντας υποδομές και περιουσίες.

Με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους 150 μίλια την ώρα (241 χλμ/ωρα), ο τυφώνας Ίαν βαθμολογήθηκε ως καταιγίδα κατηγορίας 4, η δεύτερη ισχυρότερη ταξινόμηση στην κλίμακα πέντε επιπέδων των μετεωρολόγων.

Βίντεο που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Ίαν.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά έφερε μέχρι και καρχαρίες στους δρόμους του Φορτ Μάιερς.

Εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα είχαν λάβει εντολές εκκένωσης, αν και το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον Ντε Σάντις, είπε ότι ήταν πολύ αργά για να απομακρυνθεί ο κόσμος από τις κομητείες Κόλιερ, Λη, Σαρασότα και Σάρλος, όπου πλησίαζε η καταιγίδα.

Η Florida Power & Light, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτροδότησης της πολιτείας, προειδοποίησε για «εκτεταμένες ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή» και προέβλεψε ότι μέρη του συστήματός της θα έπρεπε να επισκευαστούν αφού ο τυφώνας περάσει από την πολιτεία.

Προηγούμενο άρθροΚλιμακώνει ο Ερντογάν: Zήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ΤΩΡΑ και στέλνει στο Αιγαίο το ερευνητικό Γιουνούς
Επόμενο άρθρο«Έχει γίνει μαρτύριο η νοσηλεία των ασθενών, εξευτελίζουν την ανθρωπινή αξιοπρέπεια» Καταγγελία στον Focus FM -ΗΧΗΤΙΚΟ