ΗΠΑ: Έξαλλοι οι γονείς με την κυβέρνηση Μπάιντεν λόγω της έλλειψης σε βρεφικό γάλα

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση Μπάιντεν λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διάθεση βρεφικού γάλακτος, αφού είναι σε έλλειψη από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Οι γονείς έχουν ξεσηκωθεί αφού για να βρούνε γάλα πλέον πρέπει να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου περισσότερο από το 40% των πιο δημοφιλών ειδών βρεφικού γάλακτος είχε εξαντληθεί από τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την αναστολή της λειτουργίας ενός εργοστασίου της εταιρείας Abbott τον Φεβρουάριο.
Ο Λευκός Οίκος, τον οποίο κατηγορούν για καθυστερημένη αντίδραση έως και για αδιαφορία, παρουσίασε την Πέμπτη μερικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μεταξύ άλλων να αυξήσει τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος, την ώρα που οι ΗΠΑ παράγουν το 98% του γάλακτος που καταναλώνουν.
Παράλληλα επεσήμανε ότι συνεργάζεται με τις πολιτείες ώστε να επιτραπεί στους πιο ευάλωτους πολίτες που προμηθεύονται βρεφικό γάλα μέσω κουπονιών να επιλέγουν από μια μεγαλύτερη ποικιλία εταιρειών και συσκευασιών.
Ο Λευκός Οίκος απευθύνθηκε στην αρχή ανταγωνισμού καλώντας τη να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία που παρατηρείται, κυρίως με την επαναπώληση βρεφικού γάλακτος μέσω του διαδικτύου σε πολύ υψηλές τιμές.
Η Ψάκι επεσήμανε ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει κάθε επιλογή για να αυξήσει την παραγωγή βρεφικού γάλακτος ακόμη και την ενεργοποίηση του νόμου περί Αμυντικής Παραγωγής, το οποίο επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο να λαμβάνει οικονομικές αποφάσεις μέσω διαταγμάτων.
Ο ίδιος ο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη με εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων και παραγωγούς βρεφικού γάλακτος με τους οποίους είχε «παραγωγικές και ενθαρρυντικές» συνομιλίες, όπως σχολίασε αξιωματούχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: 4,1 ρίχτερ “ταρακούνησαν” το Λασίθι
Επόμενο άρθροΕυρώπη: Αυξήθηκε δραματικά ο καρκίνος του δέρματος στον ενήλικο πληθυσμό