Ιωάννης Μπαλτζώης – Αντιστράτηγος ε.α: «Ο Ζελένσκι επιμένει να βάλει την Ευρώπη σ έναν καταστροφικό πόλεμο»

«Ο Ζελένσκι συνεχίζει να επιμένει να βάλει την Ευρώπη και τον κόσμο όλο σ έναν πόλεμο που θα είναι καταστροφικός» τόνισε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του Focus FM 103.6, “Focus Σαββατοκύριακο”  και στον Κώστα Τουτσίδη ο Αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης.

Αναφορικά με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση απο εδω και στο εξής τόνισε ότι ο πόλεμος περνάει σε μια δεύτερη φάση που θα κρατήσει ενδεχομένως και μήνες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι Ρώσοι απο δω και στο εξής θα προσπαθήσουν να επικεντρώνωνται σε ένα στοχο κάθε φορά. Ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η περιοχή του Ντονμπάς στο Λουγκάνσκ και το Ντονιέτσκ. Να φέρουν δηλαδή τα όρια του Ντονμπάς στα διοικητικά όρια της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό που είπε και ο Πρόεδρος Πούτιν στο αρχικό του διάγγελμα. Είναι τα φυσικά όρια που υπήρχαν ανέκαθεν». 

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ακριβώς η θεωρία του Γκράχαμ Άλισον ο οποίος αναφέρθηκε στη λεγόμενη “Παγίδα του Θουκυδίδη” είπε  επίσης ο κ. Μπαλτζώης επισημαίνοντας ότι ο απώτερος στόχος των δυτικών είναι η Κίνα.

«’Οταν μια πυρηνική δύναμη – στην προκειμένη περίπτωση η Αμερική – σιαθανθεί ότι κάποια άλλη δύναμη τείνει να πάρει τα πρωτεία και να γίνει αυτή ηγεμονεύουσα δύναμη, τότε πέφτουμε στην “παγίδα του Θουκυδίδη” και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος» τόνισε. 

Ακούστε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Μπαλτζώη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΤάση σταθεροποίησης του ιικού φορτίου των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑνακαλούνται μη γνωστοποιημένα συμπληρώματα διατροφής από τον ΕΟΦ.