Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς στα εννέα αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή του λόγω επιθετικής λοίμωξης από τον στρεπτόκοκκο ομάδας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες.
Πρόκειται κυρίως για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.
Το πρωί επιβεβαιώθηκε ο ένατος θάνατος, ενός κοριτσιού πέντε ετών σε νοσοκομείο του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το καμπανάκι στις υγειονομικές αρχές χτύπησε μετά από την έξαρση κρουσμάτων οστρακιάς σε σχολεία ανά τη χώρα. Η οστρακιά είναι μία από τις ήπιες ασθένειες που προξενεί ο στρεπτόκοκκος Α, αλλά αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.
Σε λίγες περιπτώσεις, όπως αυτές των εννέα παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, το βακτήριο διεισδύει στα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί πολύ σοβαρή λοίμωξη.
Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου ανανέωσε τις οδηγίες προς γιατρούς και επιτρέπει την σπάνια προληπτική χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στους μαθητές σχολείων, όπου καταγράφονται κρούσματα οστρακιάς.
Το θέμα της προληπτικής χορήγησης αντιβίωσης στα σχολεία συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή των Λόρδων. Όπως αναφέρθηκε, η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα προσαρμόζει τις οδηγίες της ανάλογα με τις ανάγκες.
Την ίδια ώρα οι γονείς καλούνται να έχουν αυξημένη προσοχή για τα συμπτώματα της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο, δηλαδή πονόλαιμο, πυρετό, εξανθήματα.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 11χρονου μαθητή
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κλειστή η εγνατία – Πορεία μαθητών και φοιτητών για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου