In The Name Of ALKIS: Μια προσπάθεια στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Για την νεοσύστατη “Δομή εις το όνομα του Άλκη” και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει στο κοντινό μέλλον, ώστε να εξαλειφθούν τα περιστατικά οπαδικής βίας, μίλησε στον Στέφανο Δαμιανίδη και τν FOCUS FM 103.6 ένας εκ των ιδρυτών, Λευτέρης Παππάς.

«Ζητάμε τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά. Είναι μια κίνηση που έγινε από τη βάση της κοινωνίας. Για να φτάσει το μήνυμά μας στην κοινωνία χρειαζόμαστε τα ΜΜΕ», ανέφερε αρχικά.

«Αυτή τη στιγμή στη δομή υπάρχει τριψήφιος αριθμός μελών και εθελοντών, από την Κρήτη έως τη Θράκη, από τη Γερμανία έως τη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν φίλαθλοι και οπαδοί από όλες τις ομάδες, πάρα πολλές γυναίκες. www.inthenameofalkis.com είναι η ιστοσελίδα μας, εκεί μπορεί να εγγραφεί δωρεάν είτε ως απλό μέλος (1ο επίπεδο) μέχρι και leader (4ο επίπεδο)», συνέχισε ο κ. Παππάς.

«Κάθε ένας που εγγράφετε μάς φίνει δύναμη ώστε να υλοποιήσουμε τις φρέσκες ιδέες έξω από… το κουτί που έχουμε. Δημιουργήσαμε τη δομή για να αναπτύξουμε τη δράση μας σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι να μη ξεχαστεί το παιδί μας, ο αδερφός μας. Δεύτερος άξονας είναι να προσφέρουμε βοήθεια και στήριξη σε θύματα οπαδικής βίας. Και ο τρίτος άξονας στον οποίο επικεντρώνουμε και τις περισσότερες δράσεις μας είναι να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδας», εξήγησε ο προσκεκλημένος, αναφορικά με το που στοχεύει η δράση της δομής.

«Κλιμακώνουμε μια σειρά από τρεις δράσεις. Οι δύο είναι πολύ σημαντικές. Η μία είναι πολύ επίκαιρη. Ένα συγκλονιστικό τραγούδι που έγραψε εθελοντής της δομής και μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όλοι από την Κοζάνη με τίτλο: “Λάθος χρώμα”. Αύριο δημοσιοποιείται από τους ανθρώπους, μέσω της δομής και θα βγει μάλιστα και το video clip».

«Στις επόμενες δύο, για να γίνει η μία, απαιτείται όλοι να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, φυσικό ή ψηφιακό. Η τρίτη, όμως, μπορεί να γίνει από τον καναπέ μας και τον φυσικό και τον ψηφιακό. Θα σας πω πρώτα για αυτή που απαιτεί να σηκωθείς. Διοργανώνουμε, λοιπόν, μια πολύχρωμη, σιωπηρή, πορεία με κεριά εις το όνομα του Άλκη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 η ώρα στο σημείο της δολοφονίας. Η δομή θα κάνει μια ενέργεια με μεγάλη συμβολική σημασία. Στις 6 υπάρχει ραντεβού στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας με τους αθλητικούς συλλόγους. Καλούμε όλους τους πολίτες, τους αθλητές, από τις αθλητικές ακαδημίες, με τα χρώματα των ομάδων τους ή των ακαδημιών τους. Η πορεία θα γίνει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Άλκη».

«Δυστυχώς, η πολιτεία δε μας έδωσε την άδεια να προβάλλουμε στο Λυκο Πύργο φωτογραφίες του Άλκη και φωτογραφίες από δράσεις που έγιναν στην Ελλάδα και την Ευρώπη προς τιμήν του. Άρα θα ενοικιάσουμε οθόνη κοντά στο Λευκό Πύργο(…) Εμείς ετοιμάζουμε μια επιστολή προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην ελληνική Πολιτεία πάνω σε αυτό το θέμα. Από τον Νοέμβριο έχουμε τοποθετημένη την αίτηση. Και τελικά όχι μόνο απέρριψαν την αίτηση, αλλά λογόκριναν και το περιεχόμενο που σκεφτόμασταν να προβάλλουμε», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, όσον αφορά τις δράσεις που έχει προγραμματισμένες η δομή.

«Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ακροατές και να μεταφέρουν και στους φίλους τους αυτό το μήνυμα, να πάρουν ένα κερί και να έρθουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αυτό θα είναι το πρώτο βήμα στο να αλλάξει η… ατζέντα. Αυτή τη στιγμή η ατζέντα είναι στα χέρια των λίγων (…) Το ζήτημα είναι πόσο θα κλιμακωθεί (σ.σ η πρωτοβουλία) από τα Μέσα, ώστε να φτάσει το μήνυμά μας παντού», υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία στην Αττική: Έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος
Επόμενο άρθροΠρογραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο στη Θεσσαλονίκη