Ημαθία: Στον εισαγγελέα οι διασώστες του ΕΚΑΒ για την υποστελέχωσή του

Για απουσία χρονικής εφαρμογής των πρωτοκόλλων επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας λόγω σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό κάνουν λόγο οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ημαθίας, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Η αδυναμία κάλυψης της περιοχής της Αλεξάνδρειας με ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή.
Όπως καταγγέλλουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν καθημερινά από την έλλειψη πληρώματος ασθενοφόρων, την ώρα που το πρόβλημα φαίνεται να έχει οξυνθεί μετά τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καταθέτουν στο υπόμνημά τους την έντονη δυσχέρεια που παρατηρείται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Όπως διευκρινίζουν, ο τομέας Ημαθίας ανήκει διοικητικά στην δεύτερη περιφέρεια του ΕΚΑΒ με έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και η διεύθυνση με τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες.
Σήμερα η δύναμη του τομέα αριθμεί 34 διασώστες διαθέσιμους για να καλύψουν το πρόγραμμα της κίνησης και του συντονιστικού κέντρου, με τους 28 από αυτούς να είναι ενεργοί (υπόλοιποι ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό και στο συντονιστικό κέντρο).
Με τη δύναμη αυτή είναι αδύνατη η κάλυψη με ασθενοφόρο σε 24ωρη κάλυψη των περιοχών Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Ο τομέας του ΕΚΑΒ Ημαθίας μπορεί και καλύπτει με κάποια σχετική άνεση όλο τον νομό, μόνο τις περιόδους που δεν υπάρχουν άδειες των εργαζομένων.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τις συνταξιοδοτήσεις του 2022.

Προηγούμενο άρθροΛήξη συναγερμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Φάρσα το mail για τοποθέτηση βόμβας
Επόμενο άρθροH ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού από τον Κισσό