Το ολοθούριο, ή ψωλιάγκος ή αγγούρι της θάλασσας που αποτελεί πανάκριβο έδεσμα κυρίως στις αγορές της Άπω Ανατολής, εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε φορτίο, χθες το βράδυ 20 Δεκεμβρίου μετά από καταγγελία στο λιμάνι της Κυλλήνης στην Ηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η καταγγελία που έγινε ανώνυμα, αφορούσε σε φορτίο πάνω από 700 κιλά ψωλιάγκων ή αγγουριού της θάλασσας, που μεταφέρονταν σε φορτηγό με το πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλονιάς – Κυλλήνη στο οποίο έκαναν έλεγχο οι λιμενικοί. Εντόπισαν τους ψωλιάγκους σε περίπου 40 κουβάδες με δεκάδες χιλιάδες τεμάχια.
Η αλίευση του είδους που βρίσκεται υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομη – βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (βάρος πάνω από 180 γραμμάρια το τεμάχιο, ποσότητα έως 400 τεμάχια ημερησίως και δηλωμένα στο σύστημα) όμως σε άλλες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί παράνομα εργαστήρια επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας για εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού.
Στην προκειμένη περίπτωση φέρεται να μην έχουν αλιευθεί βάσει των διατάξεων της νομοθεσίας. Η αξία του είδους ανά κιλό μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τα 3.000 ευρώ, ενώ η τιμή στην Ελλάδα, λέγεται πως είναι περί τα 1.100 ευρώ το κιλό. Η αξία των κατασχεθέντων ίσως αγγίζει και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα Θέρμανσης: Νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν
Επόμενο άρθροΗράκλειο: 28χρονη γέννησε μέσα σε ασθενοφόρο ένα υγιέστατο μωρό