Ηγουμενίτσα: Στα χέρια των λιμενικών πέντε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Σαράντα εννέα παράνομους μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν παράνομα σε ιστιοφόρο σκάφος, καθώς και τους αλλοδαπούς διακινητές τους, ηλικίας 27, 28, 29, 31 και 30 ετών, συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συστηματικής έρευνας κι αξιοποίησης πληροφοριών συνεργαζόμενων Υπηρεσιών και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης / Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα ευρείας κλίμακας επιχείρηση από ξηράς και θάλασσας, για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους, οχημάτων και δραστών που θα μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς προς τις ιταλικές ακτές.

Εντοπίστηκαν τελικά την Πέμπτη, στην ευρύτερη περιοχή «Αλωνάκι» της Πρέβεζας, ένα επιβατικό Ι.Χ. και δύο φορτηγά τύπου ΒΑΝ, οχήματα από τα οποία αποβιβάστηκαν αρκετοί αλλοδαποί και οι οδηγοί τους, καθώς και το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν οι αλλοδαποί διακινούμενοι, με το πλήρωμά του.

Άμεσα περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας ακινητοποίησαν το ιστιοφόρο, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν οι 49 αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, και το πλήρωμά του το οποίο συνελήφθη. Παράλληλα, στελέχη των Λιμενικών Αρχών ακινητοποίησαν τα Ι.Χ. οχήματα μεταφοράς-συνοδείας και συνελήφθησαν οι οδηγοί τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος, τα Ι.Χ. οχήματα, χρηματικά ποσά και πλήθος καρτών sim, συσκευών κινητών τηλεφώνων και συναφής τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις συνεννοήσεις των μελών τους και τη διοργάνωση της μεταφοράς.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνέλλεγε και αξιολογούσε πληροφορίες που αφορούσαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Υπό τον συντονισμό της ΔΑΠΘΑΣν διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελώνν καθώς και η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων – πειστηρίων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

Προηγούμενο άρθροΚούδας στον FOCUS FM 103,6 : “Μου λείπει και εμένα ο Ιβάν Σαββίδης”
Επόμενο άρθροΜε ανατροπή στην τετράδα η Σάκκαρη!