ΗΧΗΤΙΚΟ-Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις // Πέτρος Σιούσιουρας στον Focus FM

«Με το να αποκαλείς την μουσουλμανική μειονότητα ως τουρκική στην πραγματικότητα προσβάλεις την ίδια την μειονότητα, που έχει και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Γιατί να τους κάνεις Τούρκους» αναρωτήθηκε μιλώντας στον Focus FM και στη Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής Γεωπολιτικής του πανεπιστημίου Αιγαίου, Πέτρος Σιούσιουρας με αφορμή την αναφορά Τσαβούσογλου για “τουρκική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Εκτίμησε ακόμη ότι αν αυτή τη στιγμή δεν ήταν το θέμα της Ουκρανίας ο Ερντογάν θα προχωρούσε σε κάτι πολύ σοβαρό σε βάρος της πατρίδας μας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις είπε ο κ. Σιούσιουρας τονίζοντας ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει θέματα ζωής και θανάτου και εδαφικής ακεραιότητας.

«Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν στη δημιουργία του Κουρδιστάν, θα τιμωρήσουν τους Τούρκους… H Αμερική προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να καθυποτάξει τον Πούτιν, έχει μπει σε μια περίοδο αργού κατήφορου. Είμαστε μπροστά σε μια δυναμική να αλλάξουν όλα τα παγκόσμια σχήματα στον πλανήτη».

Ακούστε την εξαιρετική ανάλυση του κ. Σιούσιουρα εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕστίαση: «Κλειδώνει» για 3 Μαΐου το άνοιγμα του κλάδου, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φέρεται να δίνει το πράσινο φως
Επόμενο άρθροΈρχονται διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Χαλκιδικής