ΗΧΗΤΙΚΟ-Βόμβα Αδαλή στον Focus FM: Πρώτη η Τουρκία σε ανάπτυξη παγκοσμίως-Ξεπερνά ακόμη και την Κίνα.

Την ώρα που οι οικονομίες των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G20) στο σύνολό τους παρουσίασαν βουτιά στο ΑΕΠ τους, κατά το 3ο τρίμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Τουρκία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη κατά το 3ο τρίμηνο με ποσοστό 6,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Τα στοιχεία, που ανατρέπουν τα πάντα όσον αφορά την εικόνα που είχαμε για την οικονομία της γείτονος, παρουσίασε στον Focus FM  κατά την διάρκεια της εκπομπής «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με την Δέσποινα Μποτίτση o οικονομολόγος-οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής.

«Αν συγκρίνουμε το 2ο τρίμηνο του 2020 η Τουρκία είχε παρουσιάσει πτώση στο ΑΕΠ της κατά -9,9% και πανηγύριζαν κάποιοι . Αν κανείς προσαρμόσει τα αριθμητικά δεδομένα των δύο τριμήνων με βάση τις εργάσιμες ημέρες, τότε η συνολική ανάκαμψη της Τουρκίας από το 2ο στο 3ο τρίμηνο, ανέρχεται σε 15,6%, είναι εξωπραγματική αυτή εκτίναξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαλής.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ στο 3ο τρίμηνο του 2020 η ύφεση στην Ελλάδα είναι -9,6% σε σύγκριση με το ίδιο αντίστοιχο τριμήνου του 2019. Και αυτό μπορεί με επικαιροποιημένα στοιχεία να είναι παραπάνω.

Πως ο Ερντογάν κατάφερε να κάνει πρώτη την Τουρκία σε ανάπτυξη εξηγεί εδώ ο Γιώργος Αδαλής :

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επόμενο άρθροΤην άλλη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.